Waarop letten bij de bezorging van mijn boxspring?

Wanneer u een boxspring bij Boxspring Compleet besteld, wordt deze netjes door ons bezorgd en/of gemonteerd (met een toeslag) op de door u gekozen plek in huis. Boxsprings Compleet streeft er naar om u gedurende de levering zo veel mogelijk zorgen uit handen te nemen. Voorafgaand aan de levering maken wij u graag attent op onderstaande aandachtspunten zodat u hier rekening mee kunt houden. Het is voor onze monteurs prettig als zij weten dat de route naar de plek van uw nieuwe boxspring toegankelijk is. Neem bij twijfel binnen 2 werkdagen na aankoop contact op met onze klantenservice dan kunnen we samen kijken naar een passende oplossing.

1. Past de boxspring in uw slaapkamer?

Het is erg belangrijk om zorgvuldig op te meten of de door u gekochte boxspring in uw slaapkamer past. Houd hierbij rekening met de hoogte van het hoofdbord, vooral als er een schuin dak aanwezig is. Wanneer u een elektrisch verstelbare boxspring heeft besteld dan is het belangrijk om te controleren of er genoeg ruimte boven het hoofdeind aanwezig is. Soms kan het dak zo schuin lopen dat er bijna geen ruimte is om het hoofdeind flink in hoogte te verstellen. Tegen een meerprijs van € 100,- kunnen we het hoofdbord ook lager maken in iedere gewenste afmeting.

Controleer goed of het hoofdbord strak tegen de muur of wand geplaatst kan worden voor optimale stabiliteit. Zijn er dikke plinten aanwezig dan zou u deze kunnen verwijderen over de volledige breedte van het hoofdbord. Ook kunnen we, tegen een geringe meerprijs van € 100,-, een inkeping aan de onderkant van het hoofdbord maken zodat het hoofdbord over de aanwezige plint valt. Denk ook aan voldoende ruimte voor het in- en uitstappen van de boxspring en eventueel de nachtkastjes naast de boxspring.

Bent u ook geïnteresseerd in (een) nieuw(e) nachtkastje(s) of hocker(s)? Bekijk hier alle mogelijkheden.

2. Passen de onderdelen door het trapgat?

De meeste onderdelen van de boxspring passen door een gemiddeld formaat trapgat. Echter, soms kan het lastig zijn om het hoofdbord, onderboxen en matrassen door een smal en laag trapgat te krijgen. Dit is vooral het geval bij onderboxen en matrassen met een lengte van 210 of 220 cm en breder dan 90 cm. Bij een elektrisch verstelbare boxspring monteren wij het motor- en verstelbare gedeelte van de onderbox al aan elkaar waardoor de hoogte ca. 40 cm is. Gemiddeld is het hoofdbord 120 cm hoog en gelijke breedte met de breedte van de boxspring. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een hogere en/of breder hoofdbord te kiezen. Let dan goed op of het allemaal wel door het trapgat past. Probeer daarom voorafgaand aan de levering met een voorwerp (stuk karton) van gelijke grootte of alles tot in de slaapkamer kan komen. En als het niet door het trapgat past kijk dan even of het wellicht buitenom naar binnen kan via een balkondeur of groot raam die open kan.

Tip! Breekbare of waardevolle spullen rondom de trap kunt u beter tijdelijk verplaatsen, dan kunnen deze ook niet per ongeluk worden beschadigd.

3. Past het bed door de deur en de lift?

Controleer vooraf voor alle zekerheid de breedte en de hoogte van alle toegangsdeuren en, indien van toepassing, de deuren en hoogte van de lift. Let bij het gebruik van een lift ook op het maximumgewicht van de lift.

Heeft u nog vragen?

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice. We zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag via telefoonnummer +31 (0)187 66 54 49 of per mail info@boxspringscompleet.nl.