waarop letten bij bezorging boxspring?

Wanneer je een boxspring bij Boxspring Compleet besteld, wordt deze netjes door ons bezorgd en/of gemonteerd op de door jou gekozen plek in huis. Boxsprings Compleet streeft er naar om je gedurende de levering zo veel mogelijk zorgen uit handen te nemen. Voorafgaand aan de levering maken wij je graag attent op onderstaande aandachtspunten, zodat je hier rekening mee kunt houden. Het is voor onze monteurs prettig als zij weten dat de route naar de plek van jouw nieuwe boxspring toegankelijk is. Neem bij twijfel binnen 2 werkdagen na aankoop contact op met onze klantenservice. Dan kunnen we samen kijken naar een passende oplossing.

1. Past de boxspring in jouw slaapkamer?

Het is erg belangrijk om zorgvuldig op te meten of de door jou gekochte boxspring in jouw slaapkamer past. Houd hierbij rekening met de hoogte van het hoofdbord, vooral als er een schuin dak aanwezig is. Wanneer je een elektrisch verstelbare boxspring heeft besteld dan is het belangrijk om te controleren of er genoeg ruimte boven het hoofdeind aanwezig is. Soms kan het dak zo schuin lopen dat er bijna geen ruimte is om het hoofdeind in hoogte te verstellen.

Controleer goed of het hoofdbord strak tegen de muur of wand geplaatst kan worden voor optimale stabiliteit. Zijn er dikke plinten aanwezig dan zou je deze kunnen verwijderen over de volledige breedte van het hoofdbord. Ook kunnen we, tegen een geringe meerprijs van € 50,-, een inkeping aan de onderkant van het hoofdbord maken zodat het hoofdbord over de aanwezige plint valt. Denk ook aan voldoende ruimte voor het in- en uitstappen van de boxspring en eventueel de nachtkastjes naast de boxspring.

Ben je ook geïnteresseerd in (een) nieuw(e) nachtkastje(s) of hocker(s)? Bekijk hier alle mogelijkheden.

2. Passen de onderdelen door het trapgat?

De meeste onderdelen van de boxspring passen door een gemiddeld formaat trapgat. Echter, soms kan het lastig zijn om het hoofdbord, onderboxen en matrassen door een smal en laag trapgat te krijgen. Dit is vooral het geval bij onderboxen en matrassen met een lengte van 210 of 220 cm en breder dan 90 cm. Gemiddeld is het hoofdbord 120 cm hoog en gelijke breedte met de breedte van de boxspring. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een hogere en/of breder hoofdbord te kiezen. Let dan goed op of het allemaal wel door het trapgat past. Probeer daarom voorafgaand aan de levering met een voorwerp (stuk karton) van gelijke grootte of alles tot in de slaapkamer kan komen.

Tip! Breekbare of waardevolle spullen rondom de trap kun je beter tijdelijk verplaatsen, dan kunnen deze ook niet per ongeluk worden beschadigd.

3. Past het bed door de deur en de lift?

Controleer vooraf voor alle zekerheid de breedte en de hoogte van alle toegangsdeuren en, indien van toepassing, de deuren en hoogte van de lift. Let bij het gebruik van een lift ook op het maximumgewicht van de lift.

Heb je nog vragen?

Voor al jouw vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice. We zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag via telefoonnummer +31 (0)187 66 54 49 of per mail info@boxspringscompleet.nl.