Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over alles wat met boxsprings te maken heeft? Bekijk dan hieronder de veelgestelde vragen van dé boxspring expert; Boxsprings Compleet. Klik hieronder op het onderwerp waar uw vraag over gaat en u ziet meteen de bijbehorende vragen. Als u op een vraag klikt dan komt het antwoord op de vraag meteen tevoorschijn. We voegen iedere week nieuwe veelgestelde vragen toe. Heeft u een vraag die er niet bij staat? Stel dan uw vraag via ons contactformulier.

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Bedpoten (1)

Categorieën: Bedpoten, Instaphoogte

Bij een boxspring kan op verschillende manieren een hoge instap gecreëerd worden. We noemen er hieronder een paar:

  • de bedpootjes kunnen in verschillende hoogtes gekozen worden. Standaard zijn deze 12 cm hoog maar hogere bedpootjes (14, 16, 18 cm) zijn ook mogelijk. Dit is de makkelijkste manier om de boxspring met hoge instap te creëren. Hogere bedpoten zijn ook handiger bij het schoonmaken onder de boxspring. De stofzuiger past hierdoor makkelijker onder de onderboxen.
  • kiest u voor een vlakke boxspring dan kan de onderbox ook iets hoger gemaakt worden. Standaard is de onderbox 24 cm hoog maar deze kan ook in 26 of zelfs 30 cm hoog geleverd worden;
  • de gestoffeerde pocketvering matrassen kunnen dikker gemaakt worden door de koudschuim afwerking aan beide zijden dikker te maken, bijvoorbeeld 6 cm i.p.v. 4 cm. De matras wordt op deze manier al 4 cm dikker;
  • ook de topper, die op de gestoffeerde matras komt te liggen is in diverse diktes beschikbaar. Hoe dikker de topper hoe duurder maar een dikkere topper is een stuk comfortabeler en de matrassen gaan langer mee. De Metro koudschuim toppers van 9 cm dik zijn erg populair.
Tag: bedpoten

Betaalmogelijkheden (1)

Categorie: Betaalmogelijkheden

U kunt uw bestelling direct online betalen via iDEAL, Creditcard, Paypal of Bancontact. Wenst u liever anders te betalen stuur ons dan een bericht via het contactformulier en we nemen direct contact met u op. We kunnen u dan ook eerst een voorstel mailen en u kunt vervolgens aan ons doorgeven hoe u wenst te betalen.

Bezoekadres (1)

Categorie: Bezoekadres

Ja u kunt komen kijken in onze overzichtelijke Boxsprings Compleet showroom in Middelharnis, Molenweg 8B (vlakbij de Lidl en Gamma). Iedere werkdag geopend van 10 tot 16 uur en zaterdag van 10 tot 15 uur. Geregeld hebben we ook showroommodellen die tegen een gereduceerd tarief aangeboden worden. U kunt deze boxsprings dan vrijwel direct meenemen als u zelf voor het transport zorgt. Ook bij onze productielocatie in Beneden-Leeuwen, Van Heemstraweg 86, hebben we een complete showroom. Hier zijn alleen de Olympic Life boxsprings te zien. We nemen graag de tijd om u de juiste boxspring te adviseren.

Boxspring verstelbaar (14)

Bij het kiezen van een boxspring is het belangrijk om te letten op de afmetingen, de kwaliteit van de matrassen, de uitstraling van de boxspring en eventuele extra opties zoals opbergruimte of verstelbaarheid.

Een boxspring gaat gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud.

Om je boxspring in goede conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig de matrassen te keren en te luchten. Daarnaast kun je de boxspring schoonhouden door het regelmatig af te nemen met een vochtige doek.

Ja, het is mogelijk om een boxspring zelf in elkaar te zetten. Het is wel belangrijk om goed de handleiding te volgen en alle onderdelen zorgvuldig te monteren.

Wist u dat ruim 60 procent van de Nederlanders problemen heeft met slapen? Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de smartphone eerder uit te zetten en geen koffie meer te drinken in de avonduren. Ook kan het helpen om het slaapklimaat in de kamer aan te passen, ofwel de hoeveelheid licht, geluid en frisse lucht goed te regelen. Maar alle inspanningen zijn echt voor niets als u niet op een goed bed ligt.

  1. De bedbodem is essentieel. De bedbodem is voor 70% bepalend voor de juiste ondersteuning van uw lichaam. De bedbodem moet u zowel ondersteuning kunnen geven als ook ruimte kunnen maken bij uw natuurlijke drukpunten zoals uw schouder en heup.
  2. Een goed matras geeft de ondersteuning van de bodem op de juiste manier door en moet voldoen aan uw persoonlijke comforteisen. Hier geldt dus hetzelfde: al is het onderstel nog zo goed, een matras dat er niet bij past houdt u geheid uit uw slaap.
  3. De keuze van het juiste hoofdkussen is ook echt een hoofdzaak! Zowel de hoogte als het comfort van het hoofdkussen zijn weer afhankelijk
    van de gekozen bedbodem, matras en natuurlijk ook uw persoonlijke voorkeuren.
  4. Als het dekbed niet aansluit op het matras en de bodem kan je nachtrust ernstig verstoord raken. Denk alleen maar aan de ventilatie! Ook het dekbed wordt aangepast aan de eerder gemaakte materiaalkeuzes en uw persoonlijke voorkeuren.

Bij de elektrisch verstelbare boxsprings van Olympic Life worden per onderbox 2 extra verstelbare steunpootjes geleverd. Deze dienen in het midden onder de onderboxen bevestigd te worden en zorgen voor extra stabiliteit. De houders zitten al onder de onderboxen, net naast de motor, gemonteerd (zie foto hieronder) dus u kunt de steunpootjes er zo indrukken. Let op! Doe dit pas nadat de onderbox op de juiste plek staat in de slaapkamer. Nadat u de steunpootjes erin geduwd heeft kunt u ze tot aan de grond uitdraaien (vast is vast). U kunt er makkelijk bij door even op de grond te liggen en uw arm uit te strekken. Zet de onderboxen nog even niet strak tegen elkaar want anders kunt u niet makkelijk bij de binnenste steunpootjes. Als alle steunpootjes gemonteerd en uitgedraaid zijn kunt u de 2 onderboxen tegen elkaar zetten. Doe dit met 2 personen door de onderbox op te tillen want bij het schuiven kunnen de houders van de steunpootjes defect raken. Op deze manier heeft u extra ondersteuning in het midden van de boxspring en is de volledige boxspring veel stabieler. De boxspringconstructie beweegt dan veel minder en de kans op kraken is hierdoor ook minimaal.

Tip! Om makkelijk bij het binnenste pootjes te komen om eronder te duwen en uit te draaien kun je het hoofdeind helemaal omhoog zetten zodat je er binnendoor bij kunt komen.

Beelden steunpootjes elektrisch verstelbare Olympic Life boxsprings

Ook de bodem van een boxspring is van cruciaal belang. Wilt u nog vele nachten goed en gezond slapen dan moet het onderstel in een goede conditie zijn. Kunt u onderstaande checklist afvinken?

Wat u zelf kunt controleren

  1. Zakt de boxspringbodem door als u op de rand zit?
  2. Buikt de boxspring uit aan de zijkant als u gaat liggen?
  3. Is de veerkracht van het pocketmatras niet meer optimaal?
  4. Is de boxspringbodem ouder dan 15 jaar?
  5. Werken de motoren van de elektrische bodem niet meer goed?

Kunt u vaker ja dan nee invullen? Neem dan even contact op met ons op!

Én van de populairste bedtypen op dit moment is de boxspring. Letterlijk betekent het woord ‘doos (box) met veren (spring)’. Eigenlijk is dat geen goede naam, want de boxspring is alleen de bedbodem. Een betere benaming zou zijn: een boxspring-combinatie. Die bestaat uit een:

  • bedbodem of onderbox die tegenwoordig verend kan zijn (pocket- of bonellveren) maar ook een harde (niet-verende) onderbox is mogelijk die volledig met MDF is afgewerkt;
  • een matras die is gestoffeerd in dezelfde stof als de rest van de boxspring (onderboxen en hoofdbord) of een standaard dubbeldoek matras;
  • een topper of topdekmatras voor op de gestoffeerde matrassen, deze kan ook een split hebben wat handig is bij een elektrisch verstelbare boxspring;
  • een hoofdbord en/of achterbord die verkrijgbaar zijn in allerlei afmetingen en motieven, maar gewoon helemaal vlak kan ook.

Een boxspring wordt ook wel eens hotelbed genoemd omdat deze bedden vaak in hotels worden gebruikt.

Het onderstel, de boxspring zelf, is een gestoffeerd frame voorzien van springveren en bedpoten. Maar het onderstel kan ook aangeboden worden zonder springveren waarbij alles afgewerkt wordt met MDF. Dit wordt een harde onderstel of onderbox genoemd. Bovenop het onderstel ligt meestal een pocketveringmatras met koudschuim afwerking en als extra comfortlaag een topmatras van koudschuim, traagschuim of latex. Bij veel boxsprings kun je de combinatie uitbreiden met een hoofd en/of voetenbord.

De gehele boxspring-combinatie is in vele soorten en maten te krijgen. Zo heeft u een boxspring twijfelaar van 120 cm breed of u zoekt een XXL boxspring van 200 cm breed en 220 cm lang. Er is ook veel keuze in hardheden van de poketvering matras en materialen. Ook kunt u kiezen voor een vlakke boxspring of elektrisch verstelbare boxspring die je met een druk op de knop instelt op de gewenste stand. Handig als je een boek wilt lezen of even lekker wilt relaxen. Vooral voor wat oudere mensen die soms verzorging nodig hebben is dit ideaal, ook vanwege de hogere instaphoogte. Ook heb je al een draadloze afstandsbediening die werkt via Bluetooth.

Zo is een boxspring-combinatie helemaal aan te passen naar uw wensen. Sommige mensen kiezen voor een boxspring vanwege het fraaie uiterlijk. Anderen vinden de royale combinatie van drie verende en ondersteunende lagen zeer comfortabel liggen. Maar er zitten meer voordelen aan een boxspring die u hier kunt lezen.

Elektrisch verstelbare boxsprings

Tag: boxspring

Een matrasstopper of matrasremmer is een handige beugel die aan de achterkant van een elektrisch verstelbare boxspring gemonteerd zit. Dit zorgt ervoor dat het gestoffeerde matras niet naar achteren kan schuiven wanneer het verstelbare gedeelte aan de hoofdzijde omhoog wordt gezet. Het metalen frame is vaak ook gestoffeerd in dezelfde stoffering als de boxspring. De matrasstopper wordt aan de onderkant van het verstelbare gedeelte gemonteerd (met 2 of 3 schroeven) zodat die een stukje er bovenuit steekt. Vaak komt de matrasstopper tot halverwege het gestoffeerde matras. De matrasstopper van de Olympic Life elektrische boxsprings is 50 cm breed en 35 cm hoog.

Matrasstopper- matrasremmer voor elektrisch verstelbare boxsprings - Boxsprings Compleet

Het belangrijkste verschil is de opbouw van de bedbodem. Bij een gewoon bed bestaat de bodem vaak uit een houten frame met lattenbodem of een platte box met pootjes. Bij een boxspring bestaat de bodem uit een verende onderbox die vaak hoger is dan een gewone bedbodem. Hierop ligt een matras die vaak dikker is dan bij een gewoon bed.

In een ledikant wordt de ondersteuning volledig bepaald door de lattenbodem, waarbij de matras zorgt voor je persoonlijke comfort. In een boxspring zorgen zowel de bodem als de matras voor de ondersteuning en fungeert de topper voor het gewenste comfort.

Lees hieronder een aantal voordelen om voor een boxspring te kiezen i.p.v. een ledikant met latten- of spiraalbodem:

  • de combinatie van een verende onderbox en verende pocketvering matras geeft optimale ondersteuning aan het lichaam en een comfortabel ligcomfort. Ook een harde onderbox die volledig is afgewerkt met MDF materiaal is mogelijk. Dit is wat stabieler waardoor de volledige boxspring minder wiebelt, zeker als uw partner veel beweegt. Ook zak je niet zo ver door als je op de boxspring gaat zitten. Dat is makkelijk om uw kleren uit te doen. Bij een elektrisch verstelbare boxspring is de beweegbare onderbox altijd verend;
  • optioneel is een boxspring ook verkrijgbaar in elektrisch verstelbaar met bekabelde- of draadloze afstandsbedieningen. Ideaal voor die gebruikers die graag lezen, tv-kijken of ontbijten. Ook voor zorg aan huis is het heel handig;
  • de gehele boxspring-combinatie is meestal hoger dan de ‘normale’matras-ledikant-combinatie. Dat is comfortabel bij het in-en uitstappen. Bij een boxspring kun je de instaphoogte namelijk zelf bepalen en bij een normaal bed is de instaphoogte vaak niet flexibel. Dit zorgt voor een prettige in- en uitstap, fijne werkhoogte tijdens het verschonen en ook een aangename hoogte om te slapen;
  • een boxspring heeft enorme keuze op gebied van design, afmeting, type hoofdbord, bedpootjes, kleur en stofmateriaal (stof, leer, kunstleer, suede) dus goed aan te passen aan slaapkamerinterieur of woonstijl. Geheel zelf naar wens samen te stellen zodat deze voldoet aan uw persoonlijke wensen;
  • de temperatuur en de ventilatie bij een boxspring is erg goed omdat de boxspring uit een open constructie van veren bestaat. Als afdekking worden goed ademende materialen, zoals koudschuim, gebruikt. Hierdoor ventileert de boxspring heel goed. Dit zorgt niet alleen voor een prettig bedklimaat. Ook het matras gaat zo lange rmee. Tegenwoordig zijn er ook boxsprings met een ventilerende bodem, waardoor de doorluchting vanaf de onderzijde sterk wordt bevorderd. deze bedden zijn vaak voorzien van een spiraalbodem of een houten bodem met ventilatiegaten. U slaapt dan heerlijk ‘droog’ in uw eigen bed;
  • de boxspring is de kampioen in levensduur. Na 10 jaar is het verstandig de matrassen eens te vervangen en na 5 tot 6 jaar de topper als u die heeft. De boxspring zelf haalt 25 jaar met gemak.
  • als je twee onderboxen, met daar bovenop een gestoffeerd matras, naast elkaar plaatst en het geheel afgedekt wordt met een tweepersoons topper, heb je geen last van een naad tussen beide matrassen, in tegenstelling tot normale ledikanten.
  • veel mensen associëren een boxspring met een groot bed. Niets is minder waar. Een boxspring oogt vaak groot door het hoofd- en/of voetbord, maar als je beide borden weghaalt blijft er qua oppervlakte een hele compacte combinatie over. Het bed is nooit groter dan de maat van het matras. Bij een ledikant steekt er vaak aan alle kanten nog een rand uit.

Elektrisch verstelbare boxsprings

Sommige mensen vinden het maar overdreven: een elektrisch verstelbare boxspring. Maar het is niet alleen luxe waar we het over hebben. Natuurlijk is het fijn om tv te kijken of een boek te lezen met de rugsteun omhoog. Wat te denken van een ontbijtje op bed? Geen gedoe met het opstapelen van kussens en met maar één druk op de knop de ideale ontbijthouding. Maar naast het leveren van comfort verbetert een elektrisch verstelbare boxspring de bloedsomloop en kan het reflux of snurken tegengaan. En het is natuurlijk buitengewoon handig tijdens het verwisselen van uw hoeslaken en molton!

En dan heeft u nog een hogere in- en uitstap wat erg comfortabel is, zeker als u al op leeftijd bent. En mocht u (in de toekomst) zorg aan huis nodig hebben dan kan uw verzorg(st)er de boxspring in de gewenste hoogte instellen. Door het voeten- en/of hoofdeind helemaal omhoog te zetten kunt u makkelijker stofzuigen onder de boxspring.

Een boxspring kan geschikt zijn voor mensen met rugklachten, omdat het zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling over het lichaam. Het is wel belangrijk om een matras te kiezen die geschikt is voor jouw specifieke rugklachten.

Boxspring vlak (11)

Bij het kiezen van een boxspring is het belangrijk om te letten op de afmetingen, de kwaliteit van de matrassen, de uitstraling van de boxspring en eventuele extra opties zoals opbergruimte of verstelbaarheid.

Een boxspring gaat gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud.

Om je boxspring in goede conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig de matrassen te keren en te luchten. Daarnaast kun je de boxspring schoonhouden door het regelmatig af te nemen met een vochtige doek.

Ja, het is mogelijk om een boxspring zelf in elkaar te zetten. Het is wel belangrijk om goed de handleiding te volgen en alle onderdelen zorgvuldig te monteren.

Wist u dat ruim 60 procent van de Nederlanders problemen heeft met slapen? Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de smartphone eerder uit te zetten en geen koffie meer te drinken in de avonduren. Ook kan het helpen om het slaapklimaat in de kamer aan te passen, ofwel de hoeveelheid licht, geluid en frisse lucht goed te regelen. Maar alle inspanningen zijn echt voor niets als u niet op een goed bed ligt.

  1. De bedbodem is essentieel. De bedbodem is voor 70% bepalend voor de juiste ondersteuning van uw lichaam. De bedbodem moet u zowel ondersteuning kunnen geven als ook ruimte kunnen maken bij uw natuurlijke drukpunten zoals uw schouder en heup.
  2. Een goed matras geeft de ondersteuning van de bodem op de juiste manier door en moet voldoen aan uw persoonlijke comforteisen. Hier geldt dus hetzelfde: al is het onderstel nog zo goed, een matras dat er niet bij past houdt u geheid uit uw slaap.
  3. De keuze van het juiste hoofdkussen is ook echt een hoofdzaak! Zowel de hoogte als het comfort van het hoofdkussen zijn weer afhankelijk
    van de gekozen bedbodem, matras en natuurlijk ook uw persoonlijke voorkeuren.
  4. Als het dekbed niet aansluit op het matras en de bodem kan je nachtrust ernstig verstoord raken. Denk alleen maar aan de ventilatie! Ook het dekbed wordt aangepast aan de eerder gemaakte materiaalkeuzes en uw persoonlijke voorkeuren.

Ook de bodem van een boxspring is van cruciaal belang. Wilt u nog vele nachten goed en gezond slapen dan moet het onderstel in een goede conditie zijn. Kunt u onderstaande checklist afvinken?

Wat u zelf kunt controleren

  1. Zakt de boxspringbodem door als u op de rand zit?
  2. Buikt de boxspring uit aan de zijkant als u gaat liggen?
  3. Is de veerkracht van het pocketmatras niet meer optimaal?
  4. Is de boxspringbodem ouder dan 15 jaar?
  5. Werken de motoren van de elektrische bodem niet meer goed?

Kunt u vaker ja dan nee invullen? Neem dan even contact op met ons op!

Én van de populairste bedtypen op dit moment is de boxspring. Letterlijk betekent het woord ‘doos (box) met veren (spring)’. Eigenlijk is dat geen goede naam, want de boxspring is alleen de bedbodem. Een betere benaming zou zijn: een boxspring-combinatie. Die bestaat uit een:

  • bedbodem of onderbox die tegenwoordig verend kan zijn (pocket- of bonellveren) maar ook een harde (niet-verende) onderbox is mogelijk die volledig met MDF is afgewerkt;
  • een matras die is gestoffeerd in dezelfde stof als de rest van de boxspring (onderboxen en hoofdbord) of een standaard dubbeldoek matras;
  • een topper of topdekmatras voor op de gestoffeerde matrassen, deze kan ook een split hebben wat handig is bij een elektrisch verstelbare boxspring;
  • een hoofdbord en/of achterbord die verkrijgbaar zijn in allerlei afmetingen en motieven, maar gewoon helemaal vlak kan ook.

Een boxspring wordt ook wel eens hotelbed genoemd omdat deze bedden vaak in hotels worden gebruikt.

Het onderstel, de boxspring zelf, is een gestoffeerd frame voorzien van springveren en bedpoten. Maar het onderstel kan ook aangeboden worden zonder springveren waarbij alles afgewerkt wordt met MDF. Dit wordt een harde onderstel of onderbox genoemd. Bovenop het onderstel ligt meestal een pocketveringmatras met koudschuim afwerking en als extra comfortlaag een topmatras van koudschuim, traagschuim of latex. Bij veel boxsprings kun je de combinatie uitbreiden met een hoofd en/of voetenbord.

De gehele boxspring-combinatie is in vele soorten en maten te krijgen. Zo heeft u een boxspring twijfelaar van 120 cm breed of u zoekt een XXL boxspring van 200 cm breed en 220 cm lang. Er is ook veel keuze in hardheden van de poketvering matras en materialen. Ook kunt u kiezen voor een vlakke boxspring of elektrisch verstelbare boxspring die je met een druk op de knop instelt op de gewenste stand. Handig als je een boek wilt lezen of even lekker wilt relaxen. Vooral voor wat oudere mensen die soms verzorging nodig hebben is dit ideaal, ook vanwege de hogere instaphoogte. Ook heb je al een draadloze afstandsbediening die werkt via Bluetooth.

Zo is een boxspring-combinatie helemaal aan te passen naar uw wensen. Sommige mensen kiezen voor een boxspring vanwege het fraaie uiterlijk. Anderen vinden de royale combinatie van drie verende en ondersteunende lagen zeer comfortabel liggen. Maar er zitten meer voordelen aan een boxspring die u hier kunt lezen.

Elektrisch verstelbare boxsprings

Tag: boxspring

Het belangrijkste verschil is de opbouw van de bedbodem. Bij een gewoon bed bestaat de bodem vaak uit een houten frame met lattenbodem of een platte box met pootjes. Bij een boxspring bestaat de bodem uit een verende onderbox die vaak hoger is dan een gewone bedbodem. Hierop ligt een matras die vaak dikker is dan bij een gewoon bed.

In een ledikant wordt de ondersteuning volledig bepaald door de lattenbodem, waarbij de matras zorgt voor je persoonlijke comfort. In een boxspring zorgen zowel de bodem als de matras voor de ondersteuning en fungeert de topper voor het gewenste comfort.

Lees hieronder een aantal voordelen om voor een boxspring te kiezen i.p.v. een ledikant met latten- of spiraalbodem:

  • de combinatie van een verende onderbox en verende pocketvering matras geeft optimale ondersteuning aan het lichaam en een comfortabel ligcomfort. Ook een harde onderbox die volledig is afgewerkt met MDF materiaal is mogelijk. Dit is wat stabieler waardoor de volledige boxspring minder wiebelt, zeker als uw partner veel beweegt. Ook zak je niet zo ver door als je op de boxspring gaat zitten. Dat is makkelijk om uw kleren uit te doen. Bij een elektrisch verstelbare boxspring is de beweegbare onderbox altijd verend;
  • optioneel is een boxspring ook verkrijgbaar in elektrisch verstelbaar met bekabelde- of draadloze afstandsbedieningen. Ideaal voor die gebruikers die graag lezen, tv-kijken of ontbijten. Ook voor zorg aan huis is het heel handig;
  • de gehele boxspring-combinatie is meestal hoger dan de ‘normale’matras-ledikant-combinatie. Dat is comfortabel bij het in-en uitstappen. Bij een boxspring kun je de instaphoogte namelijk zelf bepalen en bij een normaal bed is de instaphoogte vaak niet flexibel. Dit zorgt voor een prettige in- en uitstap, fijne werkhoogte tijdens het verschonen en ook een aangename hoogte om te slapen;
  • een boxspring heeft enorme keuze op gebied van design, afmeting, type hoofdbord, bedpootjes, kleur en stofmateriaal (stof, leer, kunstleer, suede) dus goed aan te passen aan slaapkamerinterieur of woonstijl. Geheel zelf naar wens samen te stellen zodat deze voldoet aan uw persoonlijke wensen;
  • de temperatuur en de ventilatie bij een boxspring is erg goed omdat de boxspring uit een open constructie van veren bestaat. Als afdekking worden goed ademende materialen, zoals koudschuim, gebruikt. Hierdoor ventileert de boxspring heel goed. Dit zorgt niet alleen voor een prettig bedklimaat. Ook het matras gaat zo lange rmee. Tegenwoordig zijn er ook boxsprings met een ventilerende bodem, waardoor de doorluchting vanaf de onderzijde sterk wordt bevorderd. deze bedden zijn vaak voorzien van een spiraalbodem of een houten bodem met ventilatiegaten. U slaapt dan heerlijk ‘droog’ in uw eigen bed;
  • de boxspring is de kampioen in levensduur. Na 10 jaar is het verstandig de matrassen eens te vervangen en na 5 tot 6 jaar de topper als u die heeft. De boxspring zelf haalt 25 jaar met gemak.
  • als je twee onderboxen, met daar bovenop een gestoffeerd matras, naast elkaar plaatst en het geheel afgedekt wordt met een tweepersoons topper, heb je geen last van een naad tussen beide matrassen, in tegenstelling tot normale ledikanten.
  • veel mensen associëren een boxspring met een groot bed. Niets is minder waar. Een boxspring oogt vaak groot door het hoofd- en/of voetbord, maar als je beide borden weghaalt blijft er qua oppervlakte een hele compacte combinatie over. Het bed is nooit groter dan de maat van het matras. Bij een ledikant steekt er vaak aan alle kanten nog een rand uit.

Elektrisch verstelbare boxsprings

Een boxspring kan geschikt zijn voor mensen met rugklachten, omdat het zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling over het lichaam. Het is wel belangrijk om een matras te kiezen die geschikt is voor jouw specifieke rugklachten.

Buikslapen (1)

Categorie: Buikslapen

Wist u dat op uw buikslapen de meest ongezonde slaaphouding is! Buikslapen zorgt ervoor dat de holling in uw onderrug groter wordt en uw nekwervels voortdurend onder spanning staan doordat uw nek gedraaid ligt. Niet fijn als u bedenkt dat u gemiddeld 6 tot 8 uur per nacht in die slaaphouding ligt.

Het is juist de bedoeling dat uw rug- en nekwervels tijdens uw slaap ontspannen, om zo te herstellen van inspanningen gedurende de dag. Bij buikslapen ontstaat er op korte termijn voornamelijk pijn aan uw nek en rug. Op lange termijn kan dit zelfs een hernia veroorzaken. Voldoende reden dus om buikslapen af te leren!

Garantie (1)

Een boxspring gaat gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud.

Hoofdbord (4)

Categorie: Hoofdbord

Hoofdborden van boxsprings zijn er in oneindig veel modellen en dus ook in verschillende hoogtes. Soms moet een hoofdbord met een bepaalt motief (ruiten, vierkanten of knopen) een minimale hoogte hebben omdat anders het motief niet mooi uitkomt. Aangezien we de Olympic Life boxsprings zelf produceren kunnen we deze in iedere gewenste hoogte maken. Zeker het strakke Flanny boxspring hoofdbord (zonder motief) kan naar wens gemaakt worden. Standaard is dit hoofdbord 120 cm hoog maar 100 of 110 cm hoog kan ook.

Soms wilt u de boxspring net onder een schuin dak zetten waardoor een hoogte van 120 cm niet mogelijk is. Maar als u het hoofdbord exact 108 cm hoog wenst is dat ook geen probleem. Hou wel rekening met de instaphoogte van uw uitgekozen boxspring. Als deze al redelijk hoog is dan is een laag hoofdbord minder mooi. En kiest u voor een elektrisch verstelbare boxspring hou dan rekening met het verstelbare hoofdeind gedeelte. Als u het hoofdeind helemaal schuin zet en u heeft een laag hoofdbord dan komt het omhooggezette hoofdeind boven het hoofdbord uit. Dit is ook minder mooi.

Tag: hoofdbord
Categorie: Hoofdbord

Ja, aangezien we alles zelf in huis produceren kunnen we alle modellen boxspring hoofdborden maken. Dus heeft u ergens een mooi hoofdbord gezien of heeft u zelf ideeën? Geef deze dan aan ons door en we maken het hoofdbord exact na. Uiteraard doen we vooraf een prijsopgave.

Categorieën: Hoofdbord, Plint

Het is belangrijk voor de stabiliteit dat het hoofdbord van de boxspring strak tegen de muur geplaatst kan worden. Indien u een dikke plint heeft kunt u die over de afstand van het hoofdbord verwijderen zodat de onderkant van het hoofdbord strak tegen de muur staat. Indien u de plint wenst te behouden kunnen we aan de onderkant van het hoofdbord een inkeping maken zodat het hoofdbord over de plint geplaatst kan worden. De stoffering van het hoofdbord wordt uiteraard netjes rondom de inkeping verwerkt. Het is verder belangrijk dat u de exacte afmeting van de plint aan ons doorgeeft (dikte x hoogte). Voor de productie van de inkeping berekenen we een toeslag van € 100,-.

Categorie: Hoofdbord

We kunnen het hoofdbord van onze eigen Olympic Life boxsprings in alle gewenste afmetingen produceren. Dus moet het hoofdbord iets lager omdat u een schuine wand heeft dan is dat geen probleem. Meet ook goed of het hoofdbord wel door uw trappengast past want anders kunnen we het hoofdbord ook beter wat lager maken. Vaak is de standaard hoogte van het hoofdbord 120 / 125 cm maar deze kunnen we eventueel aanpassen naar 110 of 100 cm. Indien u een hoofdbord met een motief (vierkantjes / ruitjes) neemt, let dan op dat het hoofdbord wel hoog genoeg is zodat het motief volledig en goed tot uiting komt. Vaak is hiervoor wel een hoogte van 120 / 125 cm voor nodig.

Instaphoogte (4)

Categorie: Instaphoogte

Om te bepalen wat voor u persoonlijk de ideale instaphoogte is, gaat u op de rand van de boxspring zitten met uw voeten plat op de grond. Uw boxspring staat op optimale hoogte als uw onderbenen en bovenbenen minstens een rechte hoek van 90° maken. Een beetje meer dan 90° is nog beter omdat u dan met minder inspanning uit de boxspring kunt stappen. Een te lage boxspring is dus niet prettig, maar een te hoge boxspring is ook niet goed omdat het instappen moeilijker wordt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u in de boxspring moet springen. De juiste instaphoogte wordt dus bepaalt door uw lichaamslengte. Bent u zelf wat langer en uw partner kleiner, ga dan uit van de gemiddelde lichaamslengte. Het is wel fijn om de instaphoogte van de 2-persoons boxspring aan beide zijden gelijk te houden want anders krijgt u in het midden een hoogteverschil.

Categorieën: Bedpoten, Instaphoogte

Bij een boxspring kan op verschillende manieren een hoge instap gecreëerd worden. We noemen er hieronder een paar:

  • de bedpootjes kunnen in verschillende hoogtes gekozen worden. Standaard zijn deze 12 cm hoog maar hogere bedpootjes (14, 16, 18 cm) zijn ook mogelijk. Dit is de makkelijkste manier om de boxspring met hoge instap te creëren. Hogere bedpoten zijn ook handiger bij het schoonmaken onder de boxspring. De stofzuiger past hierdoor makkelijker onder de onderboxen.
  • kiest u voor een vlakke boxspring dan kan de onderbox ook iets hoger gemaakt worden. Standaard is de onderbox 24 cm hoog maar deze kan ook in 26 of zelfs 30 cm hoog geleverd worden;
  • de gestoffeerde pocketvering matrassen kunnen dikker gemaakt worden door de koudschuim afwerking aan beide zijden dikker te maken, bijvoorbeeld 6 cm i.p.v. 4 cm. De matras wordt op deze manier al 4 cm dikker;
  • ook de topper, die op de gestoffeerde matras komt te liggen is in diverse diktes beschikbaar. Hoe dikker de topper hoe duurder maar een dikkere topper is een stuk comfortabeler en de matrassen gaan langer mee. De Metro koudschuim toppers van 9 cm dik zijn erg populair.
Tag: bedpoten
Categorie: Instaphoogte

De hoogte van een boxspring wordt ook de lighoogte of de instaphoogte genoemd. De instaphoogte is de afstand tussen de grond en de bovenkant van het matras of topper zonder dat iemand erop zit of ligt. Daarbij moeten we dus rekening houden met de hoogte van de bedpoten, de hoogte van de onderboxen van de vlakke- of verstelbare boxspring en de hoogte van de matras en/of topper. Boxspring Compleet adviseert een boxspring te nemen met een redelijk hoge instap maar die past bij je lichaamslengte. Een boxspring met hoge instap heeft veel voordelen, zeker op oudere leeftijd.

Categorie: Instaphoogte

Een boxspring met hoge instap / uitstap brengt veel voordelen met zich mee, zoals:

  • het is fijn als u niet zo ver of helemaal niet naar beneden hoeft te buigen om in de boxspring te stappen. Op deze manier belast u uw rug en knieën zo weinig mogelijk. Bij een elektrisch verstelbare boxspring kunt u ook eerst het hoofdeind een stukje schuin omhoog zetten zodat u daar direct tegenaan kunt liggen als u in bed stapt. Hierna kunt u het hoofdbord langzaam elektrisch naar beneden zetten in de slaapstand. Veel oudere mensen vinden dit erg prettig;
  • bij een boxspring met hoge instap / uitstap is het makkelijker om uit de boxspring te komen. U staat eigenlijk meteen met beide benen recht op de grond. Hierdoor hoeft u uw benen nauwelijks meer te strekken dus kost dat minder inspanning;
  • vaak gaat u eerst op de boxspring zitten om uw schoenen en/of sokken en broek uit te trekken. Bij een boxspring met hoge instap is dat erg prettig omdat uw boven- en onderbenen een rechte hoek van 90° maken;
  • een boxspring met hoge instap is ook praktischer bij het opmaken van de boxspring. Bij een lage boxspring moet u meer bukken, wat op den duur chronische overbelasting van de rugspieren teweeg kan brengen. Als uw boxspring hoger staat, ervaart u minder druk op de tussenwervelschijven tijdens het opmaken;
  • mocht u in de toekomst zorg aan huis nodig hebben dan is een hoge instaphoogte voor de mantelzorger veel fijner om u te verzorgen.

Koudschuim (1)

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras bevat veren die, naar mate je ze indrukt, steeds meer ondersteuning geven. Dit zijn spiralen gemaakt van staal, verpakt in een zakje van polyester. De pocketveren hebben allemaal een verschillende lengte, dikte, vorm en kwaliteit en bewegen los van elkaar. Het aantal veren en de afmetingen ervan zijn bepalend voor het comfort en de kwaliteit van het matras. Lees hier meer over een pocketvering matras.

Wat is een schuim matras?

Schuim matrassen zijn gevuld met lagen grotendeels bestaand uit schuim. Vaak is dit een combinatie van meerdere soorten (soms aangevuld met latex of gel) die variëren in dikte en het matras verschillende eigenschappen geven. De ene matras voelt koeler en steviger aan, en de andere veert juist beter en geeft een warmer gevoel als je erop ligt. Schuim matrassen verdelen de druk geleidelijker, waardoor bij diep indrukken gelijke weerstand wordt terug gegeven. Er zijn verschillende schuimmatrassen zoals comfortschuim, koudschuim, latex en traagschuim (ook wel memory foam, visco of Nasa genoemd).

Bij een pocketvering matras voelt het alsof u óp het matras ligt, terwijl u bij een schuim matras meer ín het matras ligt.

Kussen (1)

Categorie: Kussen

Het hoofdkussen is een hoofdzaak
Letterlijk en figuurlijk. Veel mensen denken daar toch nog lichtzinnig over en zeggen: als hij maar lekker ligt. Natuurlijk is dat van groot belang, maar er is zoveel meer. Een kussen moet het hoofd goed ondersteunen en dat geldt ook voor de bovenste rug- en nekwervels. Als die wervels in een
rechte lijn liggen kunnen uw spieren pas volledig ontspannen en voorkomt u een stijve nek of schouderpijn als u ’s ochtends wakker wordt. Is dat alles? Integendeel! Misschien bent u wel allergisch. Of heeft u het heel snel koud of warm in bed. Dit zijn ook belangrijke zaken bij het kiezen van de
juiste materialen.

Belangrijk, vervang tijdig je hoofdkussen!
Het kussen gaat namelijk gemiddeld 3 tot 5 jaar mee. Alleen al om hygiënische redenen moet hij daarna echt de deur uit. Hoe weet u of uw kussen aan vervanging toe is?

Wat u zelf kunt controleren

  • Als uw kussen meer dan vijf jaar geleden is aangeschaft
  • Als de vulling aan het klonteren is (bij synthetische, dons of kapokvulling)
  • Als het latex is opgedroogd en poreus is aan de binnenkant van de tijk
  • Als het kussen bijna geen veerkracht meer vertoont
  • Als er vlekken of scheuren op of in het kussen zitten

Ledikant (1)

In een ledikant wordt de ondersteuning volledig bepaald door de lattenbodem, waarbij de matras zorgt voor je persoonlijke comfort. In een boxspring zorgen zowel de bodem als de matras voor de ondersteuning en fungeert de topper voor het gewenste comfort.

Levering (3)

Categorieën: Levering, Montage

Zodra we uw boxspring verzendklaar hebben gemaakt, zal onze bezorgpartner contact met u opnemen om een datum van levering en/of montage te bespreken. Van de bezorg- en montagepartner ontvangt u ook een tijdsvlak van levering/montage. Op de afgesproken dag wordt uw boxspring geleverd/gemonteerd binnen het besproken tijdsvlak. We brengen de boxspring onderdelen op de gewenste plaats in huis.

Wanneer u de boxspring ook door ons wenst te monteren, door 2 ervaren monteurs, dan berekenen we hiervoor extra € 135,-. Ook nemen we dan al het verpakkingsmateriaal mee retour zodat u dat niet meer hoeft weg te brengen.

Categorieën: Levering, Montage

Wij bezorgen en monteren de boxsprings uitsluitend in Nederland en België. Uiteraard kunnen alle boxsprings ook afgehaald worden bij onze productielocatie in Beneden-Leeuwen (vlakbij Tiel). Op aanvraag en tegen een meerprijs bezorgen we ook in Duitsland.

Categorieën: Levering, Montage

Bestellingen van kleinere producten zoals bedtextiel, dekbedden, hoofdkussens, hoeslakens en moltons worden bezorgd door de pakketdienst van DHL. Hiervoor wordt standaard € 5,95 verzendkosten berekend. Alle grote producten zoals boxsprings en matrassen worden bezorgd door onze gespecialiseerde transport- en montagepartner. De bezorgkosten voor de complete boxsprings zijn inclusief. We brengen de boxspring onderdelen op de gewenste plaats in huis. Wanneer u de boxspring ook door ons wenst te monteren, door 2 gespecialiseerde monteurs, dan berekenen we hiervoor € 135,- extra. Ook nemen we dan al het verpakkingsmateriaal mee retour. Dit bespaart u veel tijd.

Levertijd (1)

Categorie: Levertijd

Aangezien uw complete boxspring bestelling met de uiterste zorg geproduceerd wordt hanteren we een gemiddelde levertijd van ca. 4 tot 6 weken. Dit betreft alleen de Olympic Life boxsprings. De gemiddelde levertijd van de boxsprings van het merk Van Landschoot is 6 tot 8 weken. In overleg kunnen we een kortere levertijd overeenkomen. Wanneer uw bestelling gereed is voor transport neemt onze bezorg- en montagepartner contact met u op om de leverdatum- en tijd in te plannen.

Matras (8)

Categorie: Matras

Met matrasbeschermers / moltons behoudt u de kwaliteit van de matras gedurende de gehele levensduur. Zo verdwijnt transpiratievocht niet allemaal in uw matras, maar vangt de molton het meeste op. Die bescherming is dus ook schoner en hygiënischer. Met een matrasbeschermer zorgt u er voor dat de matras niet van de lattenbodem glijdt bij het draaien. Het zorgt voor ventilatie tussen bodem en matras en beschermt het ook tegen slijtage.

Vergeet ook niet regelmatig uw matras te draaien en te keren (zo eens in de 3 maanden) om de drukpunten over uw gehele matras te verdelen en de veerkracht te behouden. Zo voorkomt u kuilvorming en verlengt u de levensduur van uw matras!

Wist u dat ruim 60 procent van de Nederlanders problemen heeft met slapen? Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de smartphone eerder uit te zetten en geen koffie meer te drinken in de avonduren. Ook kan het helpen om het slaapklimaat in de kamer aan te passen, ofwel de hoeveelheid licht, geluid en frisse lucht goed te regelen. Maar alle inspanningen zijn echt voor niets als u niet op een goed bed ligt.

  1. De bedbodem is essentieel. De bedbodem is voor 70% bepalend voor de juiste ondersteuning van uw lichaam. De bedbodem moet u zowel ondersteuning kunnen geven als ook ruimte kunnen maken bij uw natuurlijke drukpunten zoals uw schouder en heup.
  2. Een goed matras geeft de ondersteuning van de bodem op de juiste manier door en moet voldoen aan uw persoonlijke comforteisen. Hier geldt dus hetzelfde: al is het onderstel nog zo goed, een matras dat er niet bij past houdt u geheid uit uw slaap.
  3. De keuze van het juiste hoofdkussen is ook echt een hoofdzaak! Zowel de hoogte als het comfort van het hoofdkussen zijn weer afhankelijk
    van de gekozen bedbodem, matras en natuurlijk ook uw persoonlijke voorkeuren.
  4. Als het dekbed niet aansluit op het matras en de bodem kan je nachtrust ernstig verstoord raken. Denk alleen maar aan de ventilatie! Ook het dekbed wordt aangepast aan de eerder gemaakte materiaalkeuzes en uw persoonlijke voorkeuren.
Categorieën: Matras, Nachtrust

Uw ideale matras geeft perfect de ondersteuning van uw bedbodem door en zorgt voor een comfortabele nacht. Na gebruik van ongeveer 10 jaar raden we u aan om de matras te vervangen. De matras is dan verzwakt en kan u niet meer optimaal ondersteunen. Ook door het verloren transpiratievocht is het om hygiënische redenen verstandig om aan vernieuwing te denken. Doe nu de check of jouw matras nog voldoet!

Wat je zelf kunt controleren

  1. Heeft uw matras kuilvorming aan de oppervlakte?
  2. Bevat de matrastijk vlekken of scheuren?
  3. Is uw matras ouder dan 10 jaar?
  4. Is het latex of koudschuim opgedroogd en poreus geworden aan de binnenkant?

Kunt u vaker ja dan nee invullen? Neem dan even contact met ons op of kijk alvast naar onze selectie van matrassen!

Tag: matras
Categorieën: Matras, Pocketvering

Een pocketvering matras heeft een kern die bestaat uit allemaal losse metalen veren, die stuk voor stuk verpakt zijn in een zakje (pockets). Doordat ze afzonderlijk zijn verpakt en afzonderlijk van elkaar veren, zorgen ze voor een goede puntelasticiteit. Dat wil zeggen: het matras veert alleen in op de plek waar druk wordt uitgeoefend. Hierdoor is de ondersteuning optimaal. Een pocketveringmatras biedt niet alleen een aangenaam ligcomfort, maar is bovendien duurzaam, veerkrachtig en goed ventilerend.

Pocketveren heb je in vele soorten en maten. Er is onderscheid in de hoogte van de veren (het aantal slagen), vorm en diameter van de veren. Hoe kleiner de diameter, hoe groter het aantal benodigde veren per matras. Ook de gebruikte draaddikte is van belang. Door hiermee te variëren kunnen soepele of juiste stevige matrassen gemaakt worden. Goede veren zijn thermisch gehard en behouden daardoor langer hun veerkracht. Bandstaal rondom de pocketveringkern zorgt ervoor dat de pockets goed op hun plaats blijven en geeft daarmee extra stabiliteit. Dit is ook van belang voor de levensduur van het pocketvering matras.

Standaard hebben onze gestoffeerde pocketvering matrassen 350 pocketveren per m2, dat is voldoende voor een lichaamsgewicht tot 90 kg. Voor een lichaamsgewicht tot 120 kg adviseren we de pocketvering matrassen met 500 micro pocketveren per m2 te kiezen. En voor een lichaamsgewicht tussen de 120 en 150 kg adviseren we zelfs de pocketvering matrassen met 1000 micro pocketveren per m2. Kijk voor meer informatie ook op onze pagina ‘Boxsprings voor zware mensen‘.

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras bevat veren die, naar mate je ze indrukt, steeds meer ondersteuning geven. Dit zijn spiralen gemaakt van staal, verpakt in een zakje van polyester. De pocketveren hebben allemaal een verschillende lengte, dikte, vorm en kwaliteit en bewegen los van elkaar. Het aantal veren en de afmetingen ervan zijn bepalend voor het comfort en de kwaliteit van het matras. Lees hier meer over een pocketvering matras.

Wat is een schuim matras?

Schuim matrassen zijn gevuld met lagen grotendeels bestaand uit schuim. Vaak is dit een combinatie van meerdere soorten (soms aangevuld met latex of gel) die variëren in dikte en het matras verschillende eigenschappen geven. De ene matras voelt koeler en steviger aan, en de andere veert juist beter en geeft een warmer gevoel als je erop ligt. Schuim matrassen verdelen de druk geleidelijker, waardoor bij diep indrukken gelijke weerstand wordt terug gegeven. Er zijn verschillende schuimmatrassen zoals comfortschuim, koudschuim, latex en traagschuim (ook wel memory foam, visco of Nasa genoemd).

Bij een pocketvering matras voelt het alsof u óp het matras ligt, terwijl u bij een schuim matras meer ín het matras ligt.

Categorieën: Matras, Pocketvering

Matraskernen kunnen opgebouwd zijn uit meerdere comfortzones. In de schouderzone worden bijvoorbeeld veren geplaatst met een iets dunnere draaddikte, zodat de schouder iets verder in het matras kan wegzakken. Ook in de heupzone kunnen iets zachtere pocketveren worden geplaatst. Je heup krijgt dan wat meer ruimte, waardoor je comfortabeler ligt. De zone-indeling zorgt ervoor dat elk deel van je lichaam precies de ondersteuning krijgt die het nodig heeft, zodat je lichaam en ruggenwervel zich optimaal kunnen ontspannen.

Onze gestoffeerde pocketvering matrassen, die op de onderboxen van de vlakke- of verstelbare boxspring komt te liggen, bestaan altijd uit 7 comfortzones. Deze hebben een heupzone, lendezone, schoudercomfortzone en een hoofdzone. De pocketvering matrassen zijn altijd draaibaar en omkeerbaar. Zorg er wel voor dat de rits van de gestoffeerd matrashoes wel aan de binnenkant zit en aan de hoofdzijde (al dan niet tegen het hoofdbord). Op deze manier is de rits niet zichtbaar.

7 comfortzones pocketvering matras - BoxspringsCompleet.nl

Categorieën: Matras, Pocketvering, Zware mensen

Standaard hebben onze gestoffeerde pocketvering matrassen 350 pocketveren per m2, dat is voldoende voor een lichaamsgewicht tot 90 kg. Voor een lichaamsgewicht tot 120 kg adviseren we de pocketvering matrassen met 500 micro pocketveren per m2 te kiezen. En voor een lichaamsgewicht tussen de 120 en 150 kg adviseren we zelfs de pocketvering matrassen met 1000 micro pocketveren per m2. Kijk voor meer informatie ook op onze pagina ‘Boxsprings voor zware mensen‘.

Bij het online bestellen van uw Olympic Life boxspring kunt u tijdens het bestelproces kiezen of u een steviger matras wenst. U kunt er ook voor kiezen om 1 standaard pocketvering matras te nemen (350 pocketveren per m2) en 1 steviger pocketvering matras met 500 of 1000 micro pocketveren m2.

Categorieën: Matras, Pocketvering

In principe zijn de meeste soorten matrassen geschikt voor een boxspring, maar een pocketveringmatras of traagschuimmatras wordt vaak aangeraden vanwege de goede combinatie met de verende onderbox.

Matrasstopper (1)

Een matrasstopper of matrasremmer is een handige beugel die aan de achterkant van een elektrisch verstelbare boxspring gemonteerd zit. Dit zorgt ervoor dat het gestoffeerde matras niet naar achteren kan schuiven wanneer het verstelbare gedeelte aan de hoofdzijde omhoog wordt gezet. Het metalen frame is vaak ook gestoffeerd in dezelfde stoffering als de boxspring. De matrasstopper wordt aan de onderkant van het verstelbare gedeelte gemonteerd (met 2 of 3 schroeven) zodat die een stukje er bovenuit steekt. Vaak komt de matrasstopper tot halverwege het gestoffeerde matras. De matrasstopper van de Olympic Life elektrische boxsprings is 50 cm breed en 35 cm hoog.

Matrasstopper- matrasremmer voor elektrisch verstelbare boxsprings - Boxsprings Compleet

Molton Topper / Splittopper (1)

Een (split)topper molton of matrasbeschermer is een hoeslaken (met hoekhoogte 6 tot 10 cm) dat u onder uw normale hoeslaken om uw (split)topper doet. U heeft een molton met 1 split nodig als u een splittopper heeft en dus het hoofdzijde van uw boxspring verstelbaar is. Ook bestaan er moltons met een dubbele split aan de boven- en onderkant. Op deze manier kunt u ook afzonderlijk van elkaar het voeteneind verstellen zonder dat uw partner daar last van heeft.

In feite is (een) molton niet meer dan een hoeslaken dat een speciale behandeling heeft ondergaan. Dat verklaart direct waarom u ook zo vaak de verwijzing ‘molton hoeslaken’ hoort. Molton slaat terug op een verwerkingstechniek van basisstoffen. Er bestaat een werkwoord ‘moltoneren’, dat staat voor een techniek die zorgt dat stof geruwd wordt. Katoen en polyester bijvoorbeeld.

Een (split)topper molton gebruikt u als bescherming voor uw (split)topper. Deze neemt al uw transpiratievocht op en voorkomt vlekken in uw topper. Wanneer u geen molton om uw topper doet, zal de halve liter vocht die u ‘s nachts verliest gedeeltelijk of grotendeels in uw topper trekken. Zo wordt de levensduur van uw topper / topmatras verlengd.  Bovendien wordt ook uw eigen slaapcomfort verhoogd. Houd er wel rekening mee dat u de molton regelmatig wast. Zo voorkomt u de groei van huisstofmijt en het is bovendien hygiënischer. De kwaliteit van uw topper zal zonder molton sneller afnemen. Veel mensen gebruiken over hun molton ook nog een gewoon hoeslaken met als voordeel dat u uw molton minder vaak hoeft te verschonen. Dankzij de elastiek rondom blijft uw molton altijd goed om uw topper zitten.

Maar wat is het verschil tussen een molton en een hoeslaken?

Het verschil tussen een molton en een hoeslaken zit ‘m enkel in hoe de stof aanvoelt en de eigenschappen ervan. Dat houdt ook in dat er een verschil kan zijn in absorptievermogen én welk percentage van het opgenomen vocht weer verdampt. Een molton is geruwder, dus minder glad en soepel, vaak wat dikker en lekker zacht. Een fijne ondergrond dus. Een hoeslaken is eerder luchtiger, zodat het ademt, gladder voelt en soepeler om het matras glijdt. Een hoeslaken voelt veelal ook prettiger aan tegen uw huid dan een molton.

Er zijn ook speciale moltons voor kussens. Deze worden ook wel kussenhoezen of onderslopen genoemd. Ze bevatten dezelfde eigenschappen als een topper molton.

Tags: Molton, topper

Montage (4)

Categorieën: Levering, Montage

Zodra we uw boxspring verzendklaar hebben gemaakt, zal onze bezorgpartner contact met u opnemen om een datum van levering en/of montage te bespreken. Van de bezorg- en montagepartner ontvangt u ook een tijdsvlak van levering/montage. Op de afgesproken dag wordt uw boxspring geleverd/gemonteerd binnen het besproken tijdsvlak. We brengen de boxspring onderdelen op de gewenste plaats in huis.

Wanneer u de boxspring ook door ons wenst te monteren, door 2 ervaren monteurs, dan berekenen we hiervoor extra € 135,-. Ook nemen we dan al het verpakkingsmateriaal mee retour zodat u dat niet meer hoeft weg te brengen.

Ja, het is mogelijk om een boxspring zelf in elkaar te zetten. Het is wel belangrijk om goed de handleiding te volgen en alle onderdelen zorgvuldig te monteren.

Categorieën: Levering, Montage

Wij bezorgen en monteren de boxsprings uitsluitend in Nederland en België. Uiteraard kunnen alle boxsprings ook afgehaald worden bij onze productielocatie in Beneden-Leeuwen (vlakbij Tiel). Op aanvraag en tegen een meerprijs bezorgen we ook in Duitsland.

Categorieën: Levering, Montage

Bestellingen van kleinere producten zoals bedtextiel, dekbedden, hoofdkussens, hoeslakens en moltons worden bezorgd door de pakketdienst van DHL. Hiervoor wordt standaard € 5,95 verzendkosten berekend. Alle grote producten zoals boxsprings en matrassen worden bezorgd door onze gespecialiseerde transport- en montagepartner. De bezorgkosten voor de complete boxsprings zijn inclusief. We brengen de boxspring onderdelen op de gewenste plaats in huis. Wanneer u de boxspring ook door ons wenst te monteren, door 2 gespecialiseerde monteurs, dan berekenen we hiervoor € 135,- extra. Ook nemen we dan al het verpakkingsmateriaal mee retour. Dit bespaart u veel tijd.

Nachtrust (4)

Wist u dat ruim 60 procent van de Nederlanders problemen heeft met slapen? Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de smartphone eerder uit te zetten en geen koffie meer te drinken in de avonduren. Ook kan het helpen om het slaapklimaat in de kamer aan te passen, ofwel de hoeveelheid licht, geluid en frisse lucht goed te regelen. Maar alle inspanningen zijn echt voor niets als u niet op een goed bed ligt.

  1. De bedbodem is essentieel. De bedbodem is voor 70% bepalend voor de juiste ondersteuning van uw lichaam. De bedbodem moet u zowel ondersteuning kunnen geven als ook ruimte kunnen maken bij uw natuurlijke drukpunten zoals uw schouder en heup.
  2. Een goed matras geeft de ondersteuning van de bodem op de juiste manier door en moet voldoen aan uw persoonlijke comforteisen. Hier geldt dus hetzelfde: al is het onderstel nog zo goed, een matras dat er niet bij past houdt u geheid uit uw slaap.
  3. De keuze van het juiste hoofdkussen is ook echt een hoofdzaak! Zowel de hoogte als het comfort van het hoofdkussen zijn weer afhankelijk
    van de gekozen bedbodem, matras en natuurlijk ook uw persoonlijke voorkeuren.
  4. Als het dekbed niet aansluit op het matras en de bodem kan je nachtrust ernstig verstoord raken. Denk alleen maar aan de ventilatie! Ook het dekbed wordt aangepast aan de eerder gemaakte materiaalkeuzes en uw persoonlijke voorkeuren.
Categorieën: Matras, Nachtrust

Uw ideale matras geeft perfect de ondersteuning van uw bedbodem door en zorgt voor een comfortabele nacht. Na gebruik van ongeveer 10 jaar raden we u aan om de matras te vervangen. De matras is dan verzwakt en kan u niet meer optimaal ondersteunen. Ook door het verloren transpiratievocht is het om hygiënische redenen verstandig om aan vernieuwing te denken. Doe nu de check of jouw matras nog voldoet!

Wat je zelf kunt controleren

  1. Heeft uw matras kuilvorming aan de oppervlakte?
  2. Bevat de matrastijk vlekken of scheuren?
  3. Is uw matras ouder dan 10 jaar?
  4. Is het latex of koudschuim opgedroogd en poreus geworden aan de binnenkant?

Kunt u vaker ja dan nee invullen? Neem dan even contact met ons op of kijk alvast naar onze selectie van matrassen!

Tag: matras
Categorie: Nachtrust

Zowel een te warme als een te koude kamer kan de slaap verstoren. Zet de thermostaat ‘s nachts wat lager: een koelere slaapkamer is beter
voor uw slaap. De ideale temperatuur is moeilijk te bepalen, maar ligt ergens tussen de 16 en 20 graden. Zorg er ook voor dat de gordijnen in
uw slaapkamer het buitenlicht goed tegenhouden. Hoe donkerder de slaapkamer hoe beter. Uw lichaam maakt dan meer het hormoom melatonine aan. Natuurlijk melatonine bevordert uw slaap! Vooral belangrijk dus als het slaapkamerraam op het oosten gericht is waar de zon opkomt!

Categorie: Nachtrust

Graag zetten we hieronder een aantal belangrijke tips op een rij voor een goede nachtrust:

Luister naar je biologische klok
Voor een goede slaap is het bevordelijk als u op redelijk vaste tijden naar bed gaat en weer opstaat. Dat geldt ook voor het weekend. De behoefte aan slaap is niet voor iedereen gelijk, maar wel staat vast dat het beter is om kort en goed te slapen dan lang en matig.

Richt je slaapmaker in op rust
In een rommelige slaapkamer komt u minder goed tot rust dan in een opgeruimde slaapkamer. Gebruik rustige kleuren en materialen voor de inrichting. Zorg er ook voor dat uw slaapkamer goed donker is. Licht verstoort namelijk het slaapritme.

Zorg voor een prettig bedklimaat
Lucht uw boxspring en matras elke dag door de lakens of het dekbed open te leggen na het opstaan. Kies voor een goed ventilerende boxspring of matras, zodat uw boxspring ook tijdens de slaap goed kan ademen. Let ook op de slaapkamertemperatuur: circa 18 graden wordt meestal als optimaal ervaren.

Kies een goed slaapsysteem
In een goed bed kan uw lichaam en gest zich goed ontspannen. Daarbij is het van belang dat u zowel een kwalitatief goed matras als een goede bijpassende bedbodem kiest. Bij boxspringcombinaties zijn matras en bedbodem al op elkaar afgestemd. Let op dat er hoogwaardige en duurzame materialen zijn toegepast. Een slaapsysteem dat precies bij u past geeft uw lichaam gelijkmatige ondersteuning waardoor u optimaal tot rust komt.

Bespreek uw wensen en voorkeuren
Niet alleen lengte, gewicht en leeftijd spelen een rol bij het kiezen van een bed, maar ook uw slaapgedrag. Als u bijvoorbeeld veel transpireert, kunt u het beste voor een goed ventilerend bed of matras kiezen. Als matras kiest u dan het beste voor een pocketvering matras met koudschuim afwerking. Daarnaast doet de groote er ook toe. Hoe groter het bed of boxspring, hoe lekkerder u slaapt. Vertel uw eigen voorkeuren aan Boxsprings Compleet zodat u een gericht en op maat gemaakt slaapadvies krijgt.

Neem vooral de tijd bij het proefliggen in de showroom. En vraag naar een matras met omruilgarantie: u kunt dan de matraskern ruilen als deze achteraf toch iets te hard of te zacht voor u is.

Bereid u voor op het naar bed gaan
Eet en drink niet te zwaar en vermijd cafeïne, suiker en alcohol. Neem afstand van uw dagelijkse beslommeringen en probeer te ontspannen zodat uw lichaam zich alvast kan voorbereiden op de slaap. Yoga en ademhalingsoefeningen kunnen behulpzaam zijn. Wat niet helpt is om op bed nog tv te gaan kijken of op je telefoon te zitten.

Welterusten!

Tag: nachtrust

Olympic Life (1)

Bij de elektrisch verstelbare boxsprings van Olympic Life worden per onderbox 2 extra verstelbare steunpootjes geleverd. Deze dienen in het midden onder de onderboxen bevestigd te worden en zorgen voor extra stabiliteit. De houders zitten al onder de onderboxen, net naast de motor, gemonteerd (zie foto hieronder) dus u kunt de steunpootjes er zo indrukken. Let op! Doe dit pas nadat de onderbox op de juiste plek staat in de slaapkamer. Nadat u de steunpootjes erin geduwd heeft kunt u ze tot aan de grond uitdraaien (vast is vast). U kunt er makkelijk bij door even op de grond te liggen en uw arm uit te strekken. Zet de onderboxen nog even niet strak tegen elkaar want anders kunt u niet makkelijk bij de binnenste steunpootjes. Als alle steunpootjes gemonteerd en uitgedraaid zijn kunt u de 2 onderboxen tegen elkaar zetten. Doe dit met 2 personen door de onderbox op te tillen want bij het schuiven kunnen de houders van de steunpootjes defect raken. Op deze manier heeft u extra ondersteuning in het midden van de boxspring en is de volledige boxspring veel stabieler. De boxspringconstructie beweegt dan veel minder en de kans op kraken is hierdoor ook minimaal.

Tip! Om makkelijk bij het binnenste pootjes te komen om eronder te duwen en uit te draaien kun je het hoofdeind helemaal omhoog zetten zodat je er binnendoor bij kunt komen.

Beelden steunpootjes elektrisch verstelbare Olympic Life boxsprings

Onderboxen uit elkaar schuiven (1)

Vaak heeft een boxspring een hoofdbord die de onderboxen aan de hoofdzijde aan elkaar bevestigd zodat die niet kunnen schuiven. Ook is het mogelijk aan de voetenzijde een achterbord te nemen. Hierdoor zijn de onderboxen ook meteen aan elkaar bevestigd waardoor schuiven onmogelijk is. Heeft u geen achterbord en gaan de onderboxen wel eens uit elkaar doordat u bijvoorbeeld een gladde vloer heeft? Probeer dan de bedpootjes aan de binnenkant van de onderboxen aan elkaar te bevestigen. Als u de bedpootjes losdraait dan verschijnt er aan de bovenkant wat ruimte om bijvoorbeeld een tyrap om de 2 draadeinden van de bedpootjes te doen. Hierna kunt u de bedpootjes weer vastdraaien.

Koppelstukken met klittenband voorkomt schuiven onderboxen boxspring - BoxspringsCompleet.nl

Ook zijn er speciale koppelstukken met klittenband die u over het draadeind van de bedpootjes kunt doen voordat u het bedpootje erin draait. Vervolgens bevestigd u de koppelstukken eenvoudig aan elkaar met het klittenband en de onderboxen kunnen niet meer schuiven.

Wenst u een set koppelstukken om de onderboxen aan elkaar te bevestigen? Stuur dan even een bericht via het contactformulier.

Onderhoud (1)

Om je boxspring in goede conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig de matrassen te keren en te luchten. Daarnaast kun je de boxspring schoonhouden door het regelmatig af te nemen met een vochtige doek.

Online bestellen (1)

Categorie: Online bestellen

U kunt eenvoudig online bestellen door de gekozen boxspring of andere producten in de winkelwagen te plaatsen en de stappen in het bestelproces te doorlopen. U stelt uw gewenste boxspring samen door eerst uw afmeting, kleur en de andere aangeboden opties te selecteren. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? Dan kunnen wij u telefonisch verder helpen.

Onze klantenservice is op werkdagen en zaterdag bereikbaar tussen 10:00 en 17:00 uur via telefoonnummer +31 (0)187 66 54 49 of stuur bericht via het chat-panel rechtsonder op de website. Ook kunt u een bericht sturen via ons contactformulier.

Na uw online bestelling ontvangt u een e-mailbevestiging en nemen wij contact met u op bij eventuele vragen.

Plint (1)

Categorieën: Hoofdbord, Plint

Het is belangrijk voor de stabiliteit dat het hoofdbord van de boxspring strak tegen de muur geplaatst kan worden. Indien u een dikke plint heeft kunt u die over de afstand van het hoofdbord verwijderen zodat de onderkant van het hoofdbord strak tegen de muur staat. Indien u de plint wenst te behouden kunnen we aan de onderkant van het hoofdbord een inkeping maken zodat het hoofdbord over de plint geplaatst kan worden. De stoffering van het hoofdbord wordt uiteraard netjes rondom de inkeping verwerkt. Het is verder belangrijk dat u de exacte afmeting van de plint aan ons doorgeeft (dikte x hoogte). Voor de productie van de inkeping berekenen we een toeslag van € 100,-.

Pocketvering (5)

Categorieën: Matras, Pocketvering

Een pocketvering matras heeft een kern die bestaat uit allemaal losse metalen veren, die stuk voor stuk verpakt zijn in een zakje (pockets). Doordat ze afzonderlijk zijn verpakt en afzonderlijk van elkaar veren, zorgen ze voor een goede puntelasticiteit. Dat wil zeggen: het matras veert alleen in op de plek waar druk wordt uitgeoefend. Hierdoor is de ondersteuning optimaal. Een pocketveringmatras biedt niet alleen een aangenaam ligcomfort, maar is bovendien duurzaam, veerkrachtig en goed ventilerend.

Pocketveren heb je in vele soorten en maten. Er is onderscheid in de hoogte van de veren (het aantal slagen), vorm en diameter van de veren. Hoe kleiner de diameter, hoe groter het aantal benodigde veren per matras. Ook de gebruikte draaddikte is van belang. Door hiermee te variëren kunnen soepele of juiste stevige matrassen gemaakt worden. Goede veren zijn thermisch gehard en behouden daardoor langer hun veerkracht. Bandstaal rondom de pocketveringkern zorgt ervoor dat de pockets goed op hun plaats blijven en geeft daarmee extra stabiliteit. Dit is ook van belang voor de levensduur van het pocketvering matras.

Standaard hebben onze gestoffeerde pocketvering matrassen 350 pocketveren per m2, dat is voldoende voor een lichaamsgewicht tot 90 kg. Voor een lichaamsgewicht tot 120 kg adviseren we de pocketvering matrassen met 500 micro pocketveren per m2 te kiezen. En voor een lichaamsgewicht tussen de 120 en 150 kg adviseren we zelfs de pocketvering matrassen met 1000 micro pocketveren per m2. Kijk voor meer informatie ook op onze pagina ‘Boxsprings voor zware mensen‘.

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras bevat veren die, naar mate je ze indrukt, steeds meer ondersteuning geven. Dit zijn spiralen gemaakt van staal, verpakt in een zakje van polyester. De pocketveren hebben allemaal een verschillende lengte, dikte, vorm en kwaliteit en bewegen los van elkaar. Het aantal veren en de afmetingen ervan zijn bepalend voor het comfort en de kwaliteit van het matras. Lees hier meer over een pocketvering matras.

Wat is een schuim matras?

Schuim matrassen zijn gevuld met lagen grotendeels bestaand uit schuim. Vaak is dit een combinatie van meerdere soorten (soms aangevuld met latex of gel) die variëren in dikte en het matras verschillende eigenschappen geven. De ene matras voelt koeler en steviger aan, en de andere veert juist beter en geeft een warmer gevoel als je erop ligt. Schuim matrassen verdelen de druk geleidelijker, waardoor bij diep indrukken gelijke weerstand wordt terug gegeven. Er zijn verschillende schuimmatrassen zoals comfortschuim, koudschuim, latex en traagschuim (ook wel memory foam, visco of Nasa genoemd).

Bij een pocketvering matras voelt het alsof u óp het matras ligt, terwijl u bij een schuim matras meer ín het matras ligt.

Categorieën: Matras, Pocketvering

Matraskernen kunnen opgebouwd zijn uit meerdere comfortzones. In de schouderzone worden bijvoorbeeld veren geplaatst met een iets dunnere draaddikte, zodat de schouder iets verder in het matras kan wegzakken. Ook in de heupzone kunnen iets zachtere pocketveren worden geplaatst. Je heup krijgt dan wat meer ruimte, waardoor je comfortabeler ligt. De zone-indeling zorgt ervoor dat elk deel van je lichaam precies de ondersteuning krijgt die het nodig heeft, zodat je lichaam en ruggenwervel zich optimaal kunnen ontspannen.

Onze gestoffeerde pocketvering matrassen, die op de onderboxen van de vlakke- of verstelbare boxspring komt te liggen, bestaan altijd uit 7 comfortzones. Deze hebben een heupzone, lendezone, schoudercomfortzone en een hoofdzone. De pocketvering matrassen zijn altijd draaibaar en omkeerbaar. Zorg er wel voor dat de rits van de gestoffeerd matrashoes wel aan de binnenkant zit en aan de hoofdzijde (al dan niet tegen het hoofdbord). Op deze manier is de rits niet zichtbaar.

7 comfortzones pocketvering matras - BoxspringsCompleet.nl

Categorieën: Matras, Pocketvering, Zware mensen

Standaard hebben onze gestoffeerde pocketvering matrassen 350 pocketveren per m2, dat is voldoende voor een lichaamsgewicht tot 90 kg. Voor een lichaamsgewicht tot 120 kg adviseren we de pocketvering matrassen met 500 micro pocketveren per m2 te kiezen. En voor een lichaamsgewicht tussen de 120 en 150 kg adviseren we zelfs de pocketvering matrassen met 1000 micro pocketveren per m2. Kijk voor meer informatie ook op onze pagina ‘Boxsprings voor zware mensen‘.

Bij het online bestellen van uw Olympic Life boxspring kunt u tijdens het bestelproces kiezen of u een steviger matras wenst. U kunt er ook voor kiezen om 1 standaard pocketvering matras te nemen (350 pocketveren per m2) en 1 steviger pocketvering matras met 500 of 1000 micro pocketveren m2.

Categorieën: Matras, Pocketvering

In principe zijn de meeste soorten matrassen geschikt voor een boxspring, maar een pocketveringmatras of traagschuimmatras wordt vaak aangeraden vanwege de goede combinatie met de verende onderbox.

Prijzen (1)

Categorie: Prijzen

Ja, alle prijzen op onze website Boxspringscompleet.nl zijn inclusief btw. In uw winkelwagen kunt u gemakkelijk het betaalde btw bedrag terugvinden. Tevens wordt het betaalde btw-bedrag vermeldt op de orderbevestiging die u na uw bestelling per e-mail binnen krijgt.

Retour nemen oude bed (1)

Ja het is mogelijk dat onze transport- en montagepartner uw oude bed retour neemt bij het leveren van uw nieuwe boxspring. Indien u het zelf afvoert is het meestal gratis maar het bespaart u veel tijd en gedoe. Het vergt ook wat inspanning om uw oude bed naar beneden te krijgen en af te voeren. Ook heeft u hiervoor meestal een aanhangwagen of busje voor nodig. Hoe fijn is het als we dit allemaal voor u uit handen nemen. Onze ervaren monteurs demonteren uw oude slaapsysteem en voeren deze af. Bij de verwerking van de retour genomen bedonderdelen wordt rekening gehouden met het milieu. Voor het retour nemen van uw oude bed / boxspring berekenen we een toeslag van € 150,-.

Slaapcyclus (1)

Categorie: Slaapcyclus

De slaapcyclus bestaat uit 5 fases. Fase 1 en 2 heten lichte slaap. In fase 1 gebeurt het daadwerkelijke in slaap vallen. U houdt uw ogen niet meer open, de hersenactiviteit neemt af en u valt langzaam in slaap. Dat duurt ongeveer 1 tot 3 minuten. Fase 2 is het begin van de echte slaap. De slaap is nog licht, maar als u nu wakker wordt gemaakt heeft u wel het gevoel diep geslapen te hebben.

Vanaf fase 3 gaat u in de diepe slaap. Dit is de overgangsfase. Uw spieren ontspannen, uw hartritme daalt. Daarna komt u in fase 4. Tijdens deze fase zijn uw hartritme en ademhaling op zijn laagst. Deze fase zorgt voor fysiek herstel. Fase 5 wordt ook wel de droomslaap genoemd. Deze fase kost het meeste energie omdat informatie verwerkt wordt. Deze hele cyclus komt vijf keer voor tijdens één nacht bij een gemiddelde slaapduur.

Steunpootjes (1)

Bij de elektrisch verstelbare boxsprings van Olympic Life worden per onderbox 2 extra verstelbare steunpootjes geleverd. Deze dienen in het midden onder de onderboxen bevestigd te worden en zorgen voor extra stabiliteit. De houders zitten al onder de onderboxen, net naast de motor, gemonteerd (zie foto hieronder) dus u kunt de steunpootjes er zo indrukken. Let op! Doe dit pas nadat de onderbox op de juiste plek staat in de slaapkamer. Nadat u de steunpootjes erin geduwd heeft kunt u ze tot aan de grond uitdraaien (vast is vast). U kunt er makkelijk bij door even op de grond te liggen en uw arm uit te strekken. Zet de onderboxen nog even niet strak tegen elkaar want anders kunt u niet makkelijk bij de binnenste steunpootjes. Als alle steunpootjes gemonteerd en uitgedraaid zijn kunt u de 2 onderboxen tegen elkaar zetten. Doe dit met 2 personen door de onderbox op te tillen want bij het schuiven kunnen de houders van de steunpootjes defect raken. Op deze manier heeft u extra ondersteuning in het midden van de boxspring en is de volledige boxspring veel stabieler. De boxspringconstructie beweegt dan veel minder en de kans op kraken is hierdoor ook minimaal.

Tip! Om makkelijk bij het binnenste pootjes te komen om eronder te duwen en uit te draaien kun je het hoofdeind helemaal omhoog zetten zodat je er binnendoor bij kunt komen.

Beelden steunpootjes elektrisch verstelbare Olympic Life boxsprings

Topper (4)

Categorie: Topper

Bij een elektrisch verstelbare boxspring wordt altijd standaard een topper met 1 split geleverd zodat u het hoofdeind los van elkaar kunt bewegen. Soms kan het handig zijn om aan de achterzijde (voeteneind) van de topper ook een split te hebben. Vooral als één van u altijd ‘s nachts een flink stuk omhoog moet liggen zonder dat de ander daar geen last van heeft. Als u aan de achterzijde geen split zou hebben en u gaat een flink stuk omhoog dan gaat de topper van uw partner op een gegeven moment ook mee omhoog en dat is irritant. De meerprijs voor een topper met een dubbele split is € 59,-. Ook heeft u dan bedtextiel (molton + hoeslaken) met dubbele split nodig.

Wenst u een splittopper met dubbele split? Stuur dan even een bericht via het contactformulier.

Categorie: Topper

Een topper is niet per se nodig maar dan moet je wel normale dubbeldoek matrassen op de onderboxen leggen. Bij gestoffeerde matrassen moet je wel een topper gebruiken want dat is een hele andere hoes waar je niet direct op kunt liggen. Een topper biedt wel extra comfort. Een topper is een dunne matras die bovenop het matras van de boxspring gelegd kan worden en zorgt voor extra zachtheid en ondersteuning.

Een (split)topper molton of matrasbeschermer is een hoeslaken (met hoekhoogte 6 tot 10 cm) dat u onder uw normale hoeslaken om uw (split)topper doet. U heeft een molton met 1 split nodig als u een splittopper heeft en dus het hoofdzijde van uw boxspring verstelbaar is. Ook bestaan er moltons met een dubbele split aan de boven- en onderkant. Op deze manier kunt u ook afzonderlijk van elkaar het voeteneind verstellen zonder dat uw partner daar last van heeft.

In feite is (een) molton niet meer dan een hoeslaken dat een speciale behandeling heeft ondergaan. Dat verklaart direct waarom u ook zo vaak de verwijzing ‘molton hoeslaken’ hoort. Molton slaat terug op een verwerkingstechniek van basisstoffen. Er bestaat een werkwoord ‘moltoneren’, dat staat voor een techniek die zorgt dat stof geruwd wordt. Katoen en polyester bijvoorbeeld.

Een (split)topper molton gebruikt u als bescherming voor uw (split)topper. Deze neemt al uw transpiratievocht op en voorkomt vlekken in uw topper. Wanneer u geen molton om uw topper doet, zal de halve liter vocht die u ‘s nachts verliest gedeeltelijk of grotendeels in uw topper trekken. Zo wordt de levensduur van uw topper / topmatras verlengd.  Bovendien wordt ook uw eigen slaapcomfort verhoogd. Houd er wel rekening mee dat u de molton regelmatig wast. Zo voorkomt u de groei van huisstofmijt en het is bovendien hygiënischer. De kwaliteit van uw topper zal zonder molton sneller afnemen. Veel mensen gebruiken over hun molton ook nog een gewoon hoeslaken met als voordeel dat u uw molton minder vaak hoeft te verschonen. Dankzij de elastiek rondom blijft uw molton altijd goed om uw topper zitten.

Maar wat is het verschil tussen een molton en een hoeslaken?

Het verschil tussen een molton en een hoeslaken zit ‘m enkel in hoe de stof aanvoelt en de eigenschappen ervan. Dat houdt ook in dat er een verschil kan zijn in absorptievermogen én welk percentage van het opgenomen vocht weer verdampt. Een molton is geruwder, dus minder glad en soepel, vaak wat dikker en lekker zacht. Een fijne ondergrond dus. Een hoeslaken is eerder luchtiger, zodat het ademt, gladder voelt en soepeler om het matras glijdt. Een hoeslaken voelt veelal ook prettiger aan tegen uw huid dan een molton.

Er zijn ook speciale moltons voor kussens. Deze worden ook wel kussenhoezen of onderslopen genoemd. Ze bevatten dezelfde eigenschappen als een topper molton.

Tags: Molton, topper
Categorie: Topper

Toppers, ook wel topmatrassen of topdekmatrassen, hebben circa 10 jaar geleden hun definitieve intrede gedaan in Nederland. De oorsprong ervan ligt in Scandinavië, waar men al heel lang op toppers slaapt. Een topper of topmatras is een dunnere oplegmatras bovenop het normale (gestoffeerde) matras en is vaak onderdeel van een boxspringcombinatie. Toppers zijn er in diktes van 6 tot maar liefst 12 cm. Hoe dikker hoe meer het uw matrassen beschermt (er komt minder lichaamsdruk op) waardoor deze langer meegaan. Het schuim van de toppers gaan ongeveer 5 tot 6 jaar mee bij intensief gebruik. Het voordeel is dat je dan alleen uw topper hoeft te vervangen en weer ca. 6 jaar vooruit kunt als de matrassen nog goed zijn.

Bij een boxspringcombinatie heeft u vaak gestoffeerde matrassen in dezelfde stof als de rest van de boxspring (onderboxen & hoofdbord). Deze gestoffeerde matrassen zijn niet bedoelt om direct op te gaan liggen aangezien deze geen dubbeldoek tijk hebben. Het is een gestoffeerde hoes die om de pocketvering matraskern is getrokken. Dus heeft u bovenop de gestoffeerde matrassen nog een topper nodig. Deze extra toplaag dient heerlijk soepel te zijn waardoor het uw slaapcomfort nog meer verhoogt. Daarnaast zorgt de topper ervoor dat u geen last heeft van de naad/spleet tussen de matrassen. Ook is een topper / topmatras makkelijker op te maken met de speciale topper hoeslakens en topper moltons met een lage hoek. De topper is namelijk veel lichter dan een matras en u kunt zo de hoeken pakken om de molton en hoeslaken omheen te doen.

Toppers zijn er met verschillende tijken en schuimsoorten zoals koudschuim, traagschuim en latex. Koudschuim is een ‘open’ schuimsoort en ventileert dus het beste waardoor het hygiënischer is. Hou er wel rekening mee dat u op een topper iets dieper in uw boxspring wegzakt, waardoor u mogelijk iets warmer ligt. Kies daarom ook voor een topmatras met een vochtregulerende stof. Dan wordt het transpiratievocht snel afgevoerd en heeft u minder snel een klam gevoel in bed.

Kiest u voor een elektrisch verstelbare boxspring? Dan is het verstandig om bij een tweepersoonsboxspring voor een topper met split te kiezen, zodat u nog steeds de mogelijkheid hebt om de boxspring helften afzonderlijk te verstellen. Hiervoor heeft u wel een splittopper hoeslaken en splittopper molton nodig.

Tags: topmatras, topper

Traagschuim (1)

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras bevat veren die, naar mate je ze indrukt, steeds meer ondersteuning geven. Dit zijn spiralen gemaakt van staal, verpakt in een zakje van polyester. De pocketveren hebben allemaal een verschillende lengte, dikte, vorm en kwaliteit en bewegen los van elkaar. Het aantal veren en de afmetingen ervan zijn bepalend voor het comfort en de kwaliteit van het matras. Lees hier meer over een pocketvering matras.

Wat is een schuim matras?

Schuim matrassen zijn gevuld met lagen grotendeels bestaand uit schuim. Vaak is dit een combinatie van meerdere soorten (soms aangevuld met latex of gel) die variëren in dikte en het matras verschillende eigenschappen geven. De ene matras voelt koeler en steviger aan, en de andere veert juist beter en geeft een warmer gevoel als je erop ligt. Schuim matrassen verdelen de druk geleidelijker, waardoor bij diep indrukken gelijke weerstand wordt terug gegeven. Er zijn verschillende schuimmatrassen zoals comfortschuim, koudschuim, latex en traagschuim (ook wel memory foam, visco of Nasa genoemd).

Bij een pocketvering matras voelt het alsof u óp het matras ligt, terwijl u bij een schuim matras meer ín het matras ligt.

Zware mensen (1)

Categorieën: Matras, Pocketvering, Zware mensen

Standaard hebben onze gestoffeerde pocketvering matrassen 350 pocketveren per m2, dat is voldoende voor een lichaamsgewicht tot 90 kg. Voor een lichaamsgewicht tot 120 kg adviseren we de pocketvering matrassen met 500 micro pocketveren per m2 te kiezen. En voor een lichaamsgewicht tussen de 120 en 150 kg adviseren we zelfs de pocketvering matrassen met 1000 micro pocketveren per m2. Kijk voor meer informatie ook op onze pagina ‘Boxsprings voor zware mensen‘.

Bij het online bestellen van uw Olympic Life boxspring kunt u tijdens het bestelproces kiezen of u een steviger matras wenst. U kunt er ook voor kiezen om 1 standaard pocketvering matras te nemen (350 pocketveren per m2) en 1 steviger pocketvering matras met 500 of 1000 micro pocketveren m2.