Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over alles wat met boxsprings te maken heeft? Bekijk dan hieronder de veelgestelde vragen van dé boxspring expert; Boxsprings Compleet. Klik hieronder op het onderwerp waar uw vraag over gaat en u ziet meteen de bijbehorende vragen. Als u op een vraag klikt dan komt het antwoord op de vraag meteen tevoorschijn. We voegen iedere week nieuwe veelgestelde vragen toe. Heeft u een vraag die er niet bij staat? Stel dan uw vraag via ons contactformulier.

Categorie: Nachtrust

Graag zetten we hieronder een aantal belangrijke tips op een rij voor een goede nachtrust:

Luister naar je biologische klok
Voor een goede slaap is het bevordelijk als u op redelijk vaste tijden naar bed gaat en weer opstaat. Dat geldt ook voor het weekend. De behoefte aan slaap is niet voor iedereen gelijk, maar wel staat vast dat het beter is om kort en goed te slapen dan lang en matig.

Richt je slaapmaker in op rust
In een rommelige slaapkamer komt u minder goed tot rust dan in een opgeruimde slaapkamer. Gebruik rustige kleuren en materialen voor de inrichting. Zorg er ook voor dat uw slaapkamer goed donker is. Licht verstoort namelijk het slaapritme.

Zorg voor een prettig bedklimaat
Lucht uw boxspring en matras elke dag door de lakens of het dekbed open te leggen na het opstaan. Kies voor een goed ventilerende boxspring of matras, zodat uw boxspring ook tijdens de slaap goed kan ademen. Let ook op de slaapkamertemperatuur: circa 18 graden wordt meestal als optimaal ervaren.

Kies een goed slaapsysteem
In een goed bed kan uw lichaam en gest zich goed ontspannen. Daarbij is het van belang dat u zowel een kwalitatief goed matras als een goede bijpassende bedbodem kiest. Bij boxspringcombinaties zijn matras en bedbodem al op elkaar afgestemd. Let op dat er hoogwaardige en duurzame materialen zijn toegepast. Een slaapsysteem dat precies bij u past geeft uw lichaam gelijkmatige ondersteuning waardoor u optimaal tot rust komt.

Bespreek uw wensen en voorkeuren
Niet alleen lengte, gewicht en leeftijd spelen een rol bij het kiezen van een bed, maar ook uw slaapgedrag. Als u bijvoorbeeld veel transpireert, kunt u het beste voor een goed ventilerend bed of matras kiezen. Als matras kiest u dan het beste voor een pocketvering matras met koudschuim afwerking. Daarnaast doet de groote er ook toe. Hoe groter het bed of boxspring, hoe lekkerder u slaapt. Vertel uw eigen voorkeuren aan Boxsprings Compleet zodat u een gericht en op maat gemaakt slaapadvies krijgt.

Neem vooral de tijd bij het proefliggen in de showroom. En vraag naar een matras met omruilgarantie: u kunt dan de matraskern ruilen als deze achteraf toch iets te hard of te zacht voor u is.

Bereid u voor op het naar bed gaan
Eet en drink niet te zwaar en vermijd cafeïne, suiker en alcohol. Neem afstand van uw dagelijkse beslommeringen en probeer te ontspannen zodat uw lichaam zich alvast kan voorbereiden op de slaap. Yoga en ademhalingsoefeningen kunnen behulpzaam zijn. Wat niet helpt is om op bed nog tv te gaan kijken of op je telefoon te zitten.

Welterusten!

Tag: nachtrust