Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over alles wat met boxsprings te maken heeft? Bekijk dan hieronder de veelgestelde vragen van dé boxspring expert; Boxsprings Compleet. Klik hieronder op het onderwerp waar uw vraag over gaat en u ziet meteen de bijbehorende vragen. Als u op een vraag klikt dan komt het antwoord op de vraag meteen tevoorschijn. We voegen iedere week nieuwe veelgestelde vragen toe. Heeft u een vraag die er niet bij staat? Stel dan uw vraag via ons contactformulier.

Categorie: Slaapcyclus

De slaapcyclus bestaat uit 5 fases. Fase 1 en 2 heten lichte slaap. In fase 1 gebeurt het daadwerkelijke in slaap vallen. U houdt uw ogen niet meer open, de hersenactiviteit neemt af en u valt langzaam in slaap. Dat duurt ongeveer 1 tot 3 minuten. Fase 2 is het begin van de echte slaap. De slaap is nog licht, maar als u nu wakker wordt gemaakt heeft u wel het gevoel diep geslapen te hebben.

Vanaf fase 3 gaat u in de diepe slaap. Dit is de overgangsfase. Uw spieren ontspannen, uw hartritme daalt. Daarna komt u in fase 4. Tijdens deze fase zijn uw hartritme en ademhaling op zijn laagst. Deze fase zorgt voor fysiek herstel. Fase 5 wordt ook wel de droomslaap genoemd. Deze fase kost het meeste energie omdat informatie verwerkt wordt. Deze hele cyclus komt vijf keer voor tijdens één nacht bij een gemiddelde slaapduur.