Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over alles wat met boxsprings te maken heeft? Bekijk dan hieronder de veelgestelde vragen van dé boxspring expert; Boxsprings Compleet. Klik hieronder op het onderwerp waar uw vraag over gaat en u ziet meteen de bijbehorende vragen. Als u op een vraag klikt dan komt het antwoord op de vraag meteen tevoorschijn. We voegen iedere week nieuwe veelgestelde vragen toe. Heeft u een vraag die er niet bij staat? Stel dan uw vraag via ons contactformulier.

Categorie: Topper

Toppers, ook wel topmatrassen of topdekmatrassen, hebben circa 10 jaar geleden hun definitieve intrede gedaan in Nederland. De oorsprong ervan ligt in Scandinavië, waar men al heel lang op toppers slaapt. Een topper of topmatras is een dunnere oplegmatras bovenop het normale (gestoffeerde) matras en is vaak onderdeel van een boxspringcombinatie. Toppers zijn er in diktes van 6 tot maar liefst 12 cm. Hoe dikker hoe meer het uw matrassen beschermt (er komt minder lichaamsdruk op) waardoor deze langer meegaan. Het schuim van de toppers gaan ongeveer 5 tot 6 jaar mee bij intensief gebruik. Het voordeel is dat je dan alleen uw topper hoeft te vervangen en weer ca. 6 jaar vooruit kunt als de matrassen nog goed zijn.

Bij een boxspringcombinatie heeft u vaak gestoffeerde matrassen in dezelfde stof als de rest van de boxspring (onderboxen & hoofdbord). Deze gestoffeerde matrassen zijn niet bedoelt om direct op te gaan liggen aangezien deze geen dubbeldoek tijk hebben. Het is een gestoffeerde hoes die om de pocketvering matraskern is getrokken. Dus heeft u bovenop de gestoffeerde matrassen nog een topper nodig. Deze extra toplaag dient heerlijk soepel te zijn waardoor het uw slaapcomfort nog meer verhoogt. Daarnaast zorgt de topper ervoor dat u geen last heeft van de naad/spleet tussen de matrassen. Ook is een topper / topmatras makkelijker op te maken met de speciale topper hoeslakens en topper moltons met een lage hoek. De topper is namelijk veel lichter dan een matras en u kunt zo de hoeken pakken om de molton en hoeslaken omheen te doen.

Toppers zijn er met verschillende tijken en schuimsoorten zoals koudschuim, traagschuim en latex. Koudschuim is een ‘open’ schuimsoort en ventileert dus het beste waardoor het hygiënischer is. Hou er wel rekening mee dat u op een topper iets dieper in uw boxspring wegzakt, waardoor u mogelijk iets warmer ligt. Kies daarom ook voor een topmatras met een vochtregulerende stof. Dan wordt het transpiratievocht snel afgevoerd en heeft u minder snel een klam gevoel in bed.

Kiest u voor een elektrisch verstelbare boxspring? Dan is het verstandig om bij een tweepersoonsboxspring voor een topper met split te kiezen, zodat u nog steeds de mogelijkheid hebt om de boxspring helften afzonderlijk te verstellen. Hiervoor heeft u wel een splittopper hoeslaken en splittopper molton nodig.

Tags: topmatras, topper