Wat kan ik doen als de onderboxen aan de achterkant uit elkaar gaan?

Vaak heeft een boxspring een hoofdbord die de onderboxen aan de hoofdzijde aan elkaar bevestigd zodat die niet kunnen schuiven. Ook is het mogelijk aan de voetenzijde een achterbord te nemen. Hierdoor zijn de onderboxen ook meteen aan elkaar bevestigd waardoor schuiven onmogelijk is. Heeft u geen achterbord en gaan de onderboxen wel eens uit elkaar doordat u bijvoorbeeld een gladde vloer heeft? Probeer dan de bedpootjes aan de binnenkant van de onderboxen aan elkaar te bevestigen. Als u de bedpootjes losdraait dan verschijnt er aan de bovenkant wat ruimte om bijvoorbeeld een tyrap om de 2 draadeinden van de bedpootjes te doen. Hierna kunt u de bedpootjes weer vastdraaien.

Koppelstukken met klittenband voorkomt schuiven onderboxen boxspring - BoxspringsCompleet.nl

Ook zijn er speciale koppelstukken met klittenband die u over het draadeind van de bedpootjes kunt doen voordat u het bedpootje erin draait. Vervolgens bevestigd u de koppelstukken eenvoudig aan elkaar met het klittenband en de onderboxen kunnen niet meer schuiven.

Wenst u een set koppelstukken om de onderboxen aan elkaar te bevestigen? Stuur dan even een bericht via het contactformulier.

 

Bestaan er ook toppers met een dubbele split, boven én onder?

Bij een elektrisch verstelbare boxspring wordt altijd standaard een topper met 1 split geleverd zodat u het hoofdeind los van elkaar kunt bewegen. Soms kan het handig zijn om aan de achterzijde (voeteneind) van de topper ook een split te hebben. Vooral als één van u altijd ‘s nachts een flink stuk omhoog moet liggen zonder dat de ander daar geen last van heeft. Als u aan de achterzijde geen split zou hebben en u gaat een flink stuk omhoog dan gaat de topper van uw partner op een gegeven moment ook mee omhoog en dat is irritant. De meerprijs voor een topper met een dubbele split is € 59,-. Ook heeft u dan bedtextiel (molton + hoeslaken) met dubbele split nodig.

Wenst u een splittopper met dubbele split? Stuur dan even een bericht via het contactformulier.

Waarom is buikslapen een ongezonde slaaphouding?

Wist u dat op uw buikslapen de meest ongezonde slaaphouding is! Buikslapen zorgt ervoor dat de holling in uw onderrug groter wordt en uw nekwervels voortdurend onder spanning staan doordat uw nek gedraaid ligt. Niet fijn als u bedenkt dat u gemiddeld 6 tot 8 uur per nacht in die slaaphouding ligt.

Het is juist de bedoeling dat uw rug- en nekwervels tijdens uw slaap ontspannen, om zo te herstellen van inspanningen gedurende de dag. Bij buikslapen ontstaat er op korte termijn voornamelijk pijn aan uw nek en rug. Op lange termijn kan dit zelfs een hernia veroorzaken. Voldoende reden dus om buikslapen af te leren!

Wanneer moet mijn kussen vervangen worden?

Het hoofdkussen is een hoofdzaak
Letterlijk en figuurlijk. Veel mensen denken daar toch nog lichtzinnig over en zeggen: als hij maar lekker ligt. Natuurlijk is dat van groot belang, maar er is zoveel meer. Een kussen moet het hoofd goed ondersteunen en dat geldt ook voor de bovenste rug- en nekwervels. Als die wervels in een
rechte lijn liggen kunnen uw spieren pas volledig ontspannen en voorkomt u een stijve nek of schouderpijn als u ’s ochtends wakker wordt. Is dat alles? Integendeel! Misschien bent u wel allergisch. Of heeft u het heel snel koud of warm in bed. Dit zijn ook belangrijke zaken bij het kiezen van de
juiste materialen.

Belangrijk, vervang tijdig je hoofdkussen!
Het kussen gaat namelijk gemiddeld 3 tot 5 jaar mee. Alleen al om hygiënische redenen moet hij daarna echt de deur uit. Hoe weet u of uw kussen aan vervanging toe is?

Wat u zelf kunt controleren

  • Als uw kussen meer dan vijf jaar geleden is aangeschaft
  • Als de vulling aan het klonteren is (bij synthetische, dons of kapokvulling)
  • Als het latex is opgedroogd en poreus is aan de binnenkant van de tijk
  • Als het kussen bijna geen veerkracht meer vertoont
  • Als er vlekken of scheuren op of in het kussen zitten

Wat is het verschil tussen een pocketvering matras en schuim matras?

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras bevat veren die, naar mate je ze indrukt, steeds meer ondersteuning geven. Dit zijn spiralen gemaakt van staal, verpakt in een zakje van polyester. De pocketveren hebben allemaal een verschillende lengte, dikte, vorm en kwaliteit en bewegen los van elkaar. Het aantal veren en de afmetingen ervan zijn bepalend voor het comfort en de kwaliteit van het matras. Lees hier meer over een pocketvering matras.

Wat is een schuim matras?

Schuim matrassen zijn gevuld met lagen grotendeels bestaand uit schuim. Vaak is dit een combinatie van meerdere soorten (soms aangevuld met latex of gel) die variëren in dikte en het matras verschillende eigenschappen geven. De ene matras voelt koeler en steviger aan, en de andere veert juist beter en geeft een warmer gevoel als je erop ligt. Schuim matrassen verdelen de druk geleidelijker, waardoor bij diep indrukken gelijke weerstand wordt terug gegeven. Er zijn verschillende schuimmatrassen zoals comfortschuim, koudschuim, latex en traagschuim (ook wel memory foam, visco of Nasa genoemd).

Bij een pocketvering matras voelt het alsof u óp het matras ligt, terwijl u bij een schuim matras meer ín het matras ligt.

Hoe bescherm ik mijn matras?

Met matrasbeschermers / moltons behoudt u de kwaliteit van de matras gedurende de gehele levensduur. Zo verdwijnt transpiratievocht niet allemaal in uw matras, maar vangt de molton het meeste op. Die bescherming is dus ook schoner en hygiënischer. Met een matrasbeschermer zorgt u er voor dat de matras niet van de lattenbodem glijdt bij het draaien. Het zorgt voor ventilatie tussen bodem en matras en beschermt het ook tegen slijtage.

Vergeet ook niet regelmatig uw matras te draaien en te keren (zo eens in de 3 maanden) om de drukpunten over uw gehele matras te verdelen en de veerkracht te behouden. Zo voorkomt u kuilvorming en verlengt u de levensduur van uw matras!

Wanneer heb ik een nieuw matras nodig?

Uw ideale matras geeft perfect de ondersteuning van uw bedbodem door en zorgt voor een comfortabele nacht. Na gebruik van ongeveer 10 jaar raden we u aan om de matras te vervangen. De matras is dan verzwakt en kan u niet meer optimaal ondersteunen. Ook door het verloren transpiratievocht is het om hygiënische redenen verstandig om aan vernieuwing te denken. Doe nu de check of jouw matras nog voldoet!

Wat je zelf kunt controleren

  1. Heeft uw matras kuilvorming aan de oppervlakte?
  2. Bevat de matrastijk vlekken of scheuren?
  3. Is uw matras ouder dan 10 jaar?
  4. Is het latex of koudschuim opgedroogd en poreus geworden aan de binnenkant?

Kunt u vaker ja dan nee invullen? Neem dan even contact met ons op of kijk alvast naar onze selectie van matrassen!

Uit hoeveel fases bestaat de slaapcyclus?

De slaapcyclus bestaat uit 5 fases. Fase 1 en 2 heten lichte slaap. In fase 1 gebeurt het daadwerkelijke in slaap vallen. U houdt uw ogen niet meer open, de hersenactiviteit neemt af en u valt langzaam in slaap. Dat duurt ongeveer 1 tot 3 minuten. Fase 2 is het begin van de echte slaap. De slaap is nog licht, maar als u nu wakker wordt gemaakt heeft u wel het gevoel diep geslapen te hebben.

Vanaf fase 3 gaat u in de diepe slaap. Dit is de overgangsfase. Uw spieren ontspannen, uw hartritme daalt. Daarna komt u in fase 4. Tijdens deze fase zijn uw hartritme en ademhaling op zijn laagst. Deze fase zorgt voor fysiek herstel. Fase 5 wordt ook wel de droomslaap genoemd. Deze fase kost het meeste energie omdat informatie verwerkt wordt. Deze hele cyclus komt vijf keer voor tijdens één nacht bij een gemiddelde slaapduur.

Wat is een goede tip om beter te kunnen slapen?

Zowel een te warme als een te koude kamer kan de slaap verstoren. Zet de thermostaat ‘s nachts wat lager: een koelere slaapkamer is beter
voor uw slaap. De ideale temperatuur is moeilijk te bepalen, maar ligt ergens tussen de 16 en 20 graden. Zorg er ook voor dat de gordijnen in
uw slaapkamer het buitenlicht goed tegenhouden. Hoe donkerder de slaapkamer hoe beter. Uw lichaam maakt dan meer het hormoom melatonine aan. Natuurlijk melatonine bevordert uw slaap! Vooral belangrijk dus als het slaapkamerraam op het oosten gericht is waar de zon opkomt!

Wat zijn de voordelen van een elektrisch verstelbare boxspring?

Sommige mensen vinden het maar overdreven: een elektrisch verstelbare boxspring. Maar het is niet alleen luxe waar we het over hebben. Natuurlijk is het fijn om tv te kijken of een boek te lezen met de rugsteun omhoog. Wat te denken van een ontbijtje op bed? Geen gedoe met het opstapelen van kussens en met maar één druk op de knop de ideale ontbijthouding. Maar naast het leveren van comfort verbetert een elektrisch verstelbare boxspring de bloedsomloop en kan het reflux of snurken tegengaan. En het is natuurlijk buitengewoon handig tijdens het verwisselen van uw hoeslaken en molton!

En dan heeft u nog een hogere in- en uitstap wat erg comfortabel is, zeker als u al op leeftijd bent. En mocht u (in de toekomst) zorg aan huis nodig hebben dan kan uw verzorg(st)er de boxspring in de gewenste hoogte instellen. Door het voeten- en/of hoofdeind helemaal omhoog te zetten kunt u makkelijker stofzuigen onder de boxspring.