Hoe kies ik de juiste boxspring voor mijn slaapkamer?

Bij het kiezen van een boxspring is het belangrijk om te letten op de afmetingen, de kwaliteit van de matrassen, de uitstraling van de boxspring en eventuele extra opties zoals opbergruimte of verstelbaarheid.

Zijn boxsprings geschikt voor mensen met rugklachten?

Een boxspring kan geschikt zijn voor mensen met rugklachten, omdat het zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling over het lichaam. Het is wel belangrijk om een matras te kiezen die geschikt is voor jouw specifieke rugklachten.

Hoe onderhoud ik mijn boxspring?

Om je boxspring in goede conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig de matrassen te keren en te luchten. Daarnaast kun je de boxspring schoonhouden door het regelmatig af te nemen met een vochtige doek.

Moet ik een topper op mijn boxspring leggen?

Een topper is niet per se nodig maar dan moet je wel normale dubbeldoek matrassen op de onderboxen leggen. Bij gestoffeerde matrassen moet je wel een topper gebruiken want dat is een hele andere hoes waar je niet direct op kunt liggen. Een topper biedt wel extra comfort. Een topper is een dunne matras die bovenop het matras van de boxspring gelegd kan worden en zorgt voor extra zachtheid en ondersteuning.

Welke matrassen zijn geschikt voor een boxspring?

In principe zijn de meeste soorten matrassen geschikt voor een boxspring, maar een pocketveringmatras of traagschuimmatras wordt vaak aangeraden vanwege de goede combinatie met de verende onderbox.

Wat is het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed?

Het belangrijkste verschil is de opbouw van de bedbodem. Bij een gewoon bed bestaat de bodem vaak uit een houten frame met lattenbodem of een platte box met pootjes. Bij een boxspring bestaat de bodem uit een verende onderbox die vaak hoger is dan een gewone bedbodem. Hierop ligt een matras die vaak dikker is dan bij een gewoon bed.

Wat kan ik doen als de onderboxen aan de achterkant uit elkaar gaan?

Vaak heeft een boxspring een hoofdbord die de onderboxen aan de hoofdzijde aan elkaar bevestigd zodat die niet kunnen schuiven. Ook is het mogelijk aan de voetenzijde een achterbord te nemen. Hierdoor zijn de onderboxen ook meteen aan elkaar bevestigd waardoor schuiven onmogelijk is. Heeft u geen achterbord en gaan de onderboxen wel eens uit elkaar doordat u bijvoorbeeld een gladde vloer heeft? Probeer dan de bedpootjes aan de binnenkant van de onderboxen aan elkaar te bevestigen. Als u de bedpootjes losdraait dan verschijnt er aan de bovenkant wat ruimte om bijvoorbeeld een tyrap om de 2 draadeinden van de bedpootjes te doen. Hierna kunt u de bedpootjes weer vastdraaien.

Koppelstukken met klittenband voorkomt schuiven onderboxen boxspring - BoxspringsCompleet.nl

Ook zijn er speciale koppelstukken met klittenband die u over het draadeind van de bedpootjes kunt doen voordat u het bedpootje erin draait. Vervolgens bevestigd u de koppelstukken eenvoudig aan elkaar met het klittenband en de onderboxen kunnen niet meer schuiven.

Wenst u een set koppelstukken om de onderboxen aan elkaar te bevestigen? Stuur dan even een bericht via het contactformulier.

 

Bestaan er ook toppers met een dubbele split, boven én onder?

Bij een elektrisch verstelbare boxspring wordt altijd standaard een topper met 1 split geleverd zodat u het hoofdeind los van elkaar kunt bewegen. Soms kan het handig zijn om aan de achterzijde (voeteneind) van de topper ook een split te hebben. Vooral als één van u altijd ‘s nachts een flink stuk omhoog moet liggen zonder dat de ander daar geen last van heeft. Als u aan de achterzijde geen split zou hebben en u gaat een flink stuk omhoog dan gaat de topper van uw partner op een gegeven moment ook mee omhoog en dat is irritant. De meerprijs voor een topper met een dubbele split is € 59,-. Ook heeft u dan bedtextiel (molton + hoeslaken) met dubbele split nodig.

Wenst u een splittopper met dubbele split? Stuur dan even een bericht via het contactformulier.