Geplaatst op

Wat is bij een vlakke boxspring het verschil tussen een harde en verende onderbox?

Verende onderbox met pocketvering

Bij de aanschaf van een vlakke boxspring (niet-verstelbaar) heb je tegenwoordig vaak de keuze uit een harde (niet verende) of verende onderbox (ook wel boxspring  genoemd). Bovenop de onderbox komt dan het (gestoffeerde) matras en de topper.

Bij een harde onderbox mag je de complete boxspring eigenlijk geen boxspring noemen. Een boxspring betekent namelijk een box met veren. Een boxspring is dus officieel een verend onderstel of onderbox bestaande uit een box met veren met daar bovenop een matras met veren (pocket- of bonellveer). Je hebt dan het vering op vering principe.

Een kwalitatieve boxspring bestaat uit een houten box gemaakt van massief hout, triplex, multiplex of een combinatie hiervan, met daarin een lattenbodem met daarop veren die met de hand bevestigd worden, meestal geknoopt. Om de houten box wordt de meubelsof bevestigd. Dit noemen we een verende onderbox. In een harde onderbox zit dus geen vering en geeft geen vering aan het bovenliggende matras. De bovenkant van de harde onderbox is dan ook afgewerkt met massief hout. De vering bestaat bij ons uit een pocketvering aangezien dat de allerbeste ondersteuning biedt.

Voordelen harde onderbox
– goedkoper, een verende onderbox heeft een toeslag van €125,-
– iets steviger
– minder wiebelige en verende werking
> bij verende onderbox kan het wiebelen als irritant ervaren worden als partner veel beweegt
– zwaarder en stabieler
– geen puntbelasting, bij verende onderbox zak je al een stuk naar beneden als je op de boxspring gaat zitten, vaak is dit irritant met het uitkleden

Voordelen verende onderbox
– dubbele vering
– zachter
– geeft vering aan het bovenliggende matras
– nog betere ondersteuning en slaapkwaliteit
> bij een harde onderbox wordt dit opgelost door een dikke topper van minimaal 9 cm te kiezen

Alle Olympic life vlakke boxsprings hebben standaard een harde onderbox. De toeslag voor een verende onderbox met pocketvering is €125,- per onderbox. Alle FJORD vlakke boxsprings van het merk Van Landschoot hebben standaard een verende onderbox. Uiteraard kun je de verende en harde onderboxen ook als los product bestellen of als complete eenpersoons of tweepersoons boxspring met gestoffeerde pocketvering matrassen, hoofdbord en/of topper.

Onderbox met pocketvering
Bij een onderbox met een pocketveren kern zijn de verschillende veren per stuk verpakt in textielzakjes. De veren zijn tonvormig en staan op verschillende rijen. Deze rijen wisselen in stevigheid waardoor er verschillende comfortzones ontstaan. Door de verschillende rijen en de losse pocketveren is sprake van een uiterst soepel en goed buigbaar vereninterieur met een hoog draagvermogen. Onderboxen met pocketveren zijn daarom ook perfect te combineren met een elektrisch verstelbare boxspring. Verschil in kwaliteit en draagvermogen wordt bepaald door de hoeveelheid veren per m2. Hoe meer veren per m2 hoe steviger de onderbox of matras.

Vraag goed advies in onze showrooms door een afspraak te maken via het contactformulier.